Süslü, "4 Şarttan Vazgeçmeyeceğiz"

Süslü, "4 Şarttan Vazgeçmeyeceğiz"
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran seçimlerinin öncesi ve sonrası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 Süslü, MHP'nin koalisyon görüşmelerindeki 4 şartıyla alakalı, "Bu dört şarttan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"GÖRÜŞÜLMEDİ DENMESİN DİYE GÖRÜŞÜLDÜ"

Seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'siz bir koalisyon olmayacağı da çok açık görülmüştür. Fakat önce CHP ile 32 gün adına istikşafı dedikleri keşif görüşmeleri yapılmış akabinde de partimizle de MHP ile görüşülmedi denmemesi adına koalisyon görüşmesi yapılmıştır. CHP ile AKP birbirlerini yeni tanıyorlarmış gibi keşif görüşmelerini uzattıkça uzatmış ama sonucunda bir koalisyon antlaşmasına varamamışlardır. Hatta ve hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti bize koalisyon önerisiyle gelmedi" diyerek aldatıldığını itiraf etmiştir. Ülke oyalanmış, milletimiz, aldatılmış ve kandırılmıştır. Milli irade ayaklar altına alınmış ve ülke bir kişinin siyasi kaprisleri nedeniyle tekrar erken seçime gitmek zorunda bırakılmıştır. Yani bir üst akıl tarafından hata yaptığına, seçmeyi beceremediğine kanat getirdikleri Türk Milletine kendilerince hatasını düzeltmesi adına ikinci bir şans daha verilmiştir. AKP başından beri koalisyon kurmaktan kaçmış ve Türk milletinin önüne zorla bir kere daha  sandığı getirmiştir.

"ALGI OPERASYONU YAPILDI"

Tüm bu gerçekler ortadayken partimizin, yandaş medya ve AK Parti'li yöneticiler tarafından her öneriye 'Hayır' demiş gibi bir algı operasyonuna    uğradığına şahit olduklarını kaydeden Süslü, "Türk milletinin meclisteki tek temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi, üzerine düşen sorumluluktan asla kaçmamış ve Türk Milleti için gerekirse gövdesini taşın altına koyacağını defalarca beyan etmiştir. MHP koalisyonla ilgili önerilerini daha ilk günden ortaya koymuştur. İlk etapta AK Parti'nin çözüm süreci adı altında yıllardır birlikte hareket ettiği HDP ile bir koalisyonun denenmesini olmaması halinde AKP-CHP koalisyonunun zorlanmasını ve yetmemesi halinde de AKP-CHP-HDP ile çok geniş tabanlı bir koalisyonun kurulabileceği söyledik. Tüm bu şartlar altında da Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen ana muhalefet görevini layıkıyla yerine getireceğimizi ifade ettik." şeklinde konuştu.

"TAVİZ VERMEDEN YOLA DEVAM"

MHP'nin koalisyon görüşmelerindeki şartlarının kabul edilmediğini hatırlatan Süslü, "Şart koştuğumuz dört maddeden rahatsız mısınız? Eğer rahatsızız diyorsanız MHP'ye oy vermemekte haklısınız. Ama yok bu dört maddeden rahatsız değiliz, anayasada bayrağımızı, başkentimizi, yönetim şeklimizi, ana dilimizi güvence altına alan ilk dört maddeden rahatsız değiliz diyorsanız, hırsızlardan, rüşvetçilerden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorulsun istiyorsanız, terör örgütüyle masaya oturulmaz, mücadele edilir, mücadele edilmedir diyorsanız, cumhurbaşkanı tarafsız oîmah ve herkesi temsil etmesi diyorsanız işte o zaman MHP'ne ve onun kıymetli kadrolarına oy ve destek vermelisiniz. Bizler ne şart koşmuşsak Türk milleti adına ve Türk milletinin yararına olduğu için koyduğumuzun çok iyi bilinmesini ve bundan sonrada bu dört şarttan taviz vermeden yolumuza devam    edeceğimizin  bilinmesini istiyoruz." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.