Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi açıldı

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi açıldı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.

Bakan Özer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Karadeniz sahilindeki Samsun, Ordu ve Trabzon'da bakanlarla farklı bir renk, farklı bir iklimle ülkeyi kalkındırmak, daha güçlü kılmak için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi. Türkiye'nin son 20 yılda eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık ettiğini anlatan Özer, "Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde eğitimle ilgili devasa bir seferberlik başlatıldı. Derslikler yapıldı, okullar yapıldı. 2000'li yıllarda Türkiye'deki 81 ilde, 920 ilçedeki derslik sayısı sadece 300 bindi. Bugün 857 bin dersliği olan bir ülkeyiz. Okullaşma oranını artırmak için yapılan hamle, eğitimin demokratikleştirilmesi hamlesi oldu. Yani eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı." dedi.

aa-20230429-30993623-30993615-bakanlar-ozer-ve-mus-samsun-olgunlasma-enstitusu-ve-sanat-merkezinin-acilisina-katildi.jpg

Bakan Özer, halk eğitim merkezlerinin deprem bölgesindeki vatandaşların, kadınların özellikle ihtiyaç duyduğu giysilerin üretilmesinde aktif olarak çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu vesileyle 6 Şubat depreminde kaybetmiş olduğumuz tüm canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah devlet millet el ele vererek hızlı şekilde bölgemiz tekrar eski günlerine dönecek. Olgunlaşma enstitüleri çok kritik kurumlar. Baktığınız zaman, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra hızlı şekilde devreye alınan kurumlar. Amacı çok sembolik, tarihine bakarsanız, İstanbul'da Türk Müslüman kadın terzi yok. Hep azınlıklar var o dönemde. Sadece yerli el sanatları becerisi olan kadınları yetiştirmek için kuruldu. Bu kadar aslında yerli, milli bir başlangıcı var ve zaman içinde Türkiye'nin farklı noktalarına dağılarak geçmişten günümüze dokumanın, el işlerinin, sanatın, modanın taşındığı kurumlar, taşıyıcı kuruluşları olarak hizmet vermeye başlıyor."

aa-20230429-30993623-30993612-bakanlar-ozer-ve-mus-samsun-olgunlasma-enstitusu-ve-sanat-merkezinin-acilisina-katildi.jpg

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Samsun'un turizm, sanayi, ticaret ve üretim merkezi olmasının yanı sıra kültür merkezi yolunda da emin adımlarla ilerlediğine vurgu yaptı. Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olduğunun altını çizen Muş, şunları ifade etti: "Türkiye'nin sayılı şehirlerinden, önemli bir sahil kenti. İki önemli ovası var. Hem tarımsal üretim noktasında ülkenin önemli yerlerinden hem de bu yapılarla beraber iyi noktaya geleceğiz. Geçen sene 1,3 milyar dolar ihracat yapan bir şehiriz. Üretim merkezi olarak baktığımızda, 1,6 milyara tekabül ediyor. Dolayısıyla bu rakamı ciddi şekilde yukarı çekmek istiyoruz. Bazı çalışmalarımız söz konusu. Onları hayata geçireceğiz. Tabii sanayi tarafını güçlendiriyorken, bir de kültür sanat tarafı var, bunun bir turizm ayağı var. Bunların entegre paket olarak değerlendirilmesi kanaatindeyim. O açıdan bir taraftan sanayiyi, üretimi, turizmi, tarımı güçlendiriyorken, bir taraftan kültürel ve sanatsal faaliyetleri de güçlendireceğiz."

aa-20230429-30993623-30993610-bakanlar-ozer-ve-mus-samsun-olgunlasma-enstitusu-ve-sanat-merkezinin-acilisina-katildi.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise Bakan Özer'in eşi Nebahat Özer'in, yapının olgunlaşma enstitüsü olması gerektiğini söylediğini aktardı. Bugün bu binanın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karaaslan, "Sayın Milli Eğitim Bakanı'mızın kıymetli eşleri Nebahat Hanım, benimle ilk burayı gelip görüp, ondan sonra mutlaka olgunlaşma enstitüsü ailesine katılması gerektiğini söylediğini, burasıyla ilgili kurduğu hayalleri paylaştığını, duyduğu heyecanı hissettiğim günü dün gibi hatırlıyorum." diye konuştu.

aa-20230429-30993623-30993607-bakanlar-ozer-ve-mus-samsun-olgunlasma-enstitusu-ve-sanat-merkezinin-acilisina-katildi.jpg

Konuşmaların ardından Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Programa Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un eşi Eymen Muş ile öğretmenler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.