Özden, engelleri kaldırıyoruz

Özden, engelleri kaldırıyoruz
AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden, seçim çalışmaları için gittiği Çarşamba ilçesinde Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen ...

Geleneksel Engelsiz Empati Yürüyüşü’ne  katılarak tekerlekli sandalye sürdü. Özden,  engelleri kaldırdıklarını söyleyerek, ‘Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan Sporda Engellleri kaldırıyoruz projesiyle engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırıyoruz. 2002 yılı itibariyle memur olarak çalışan engelli sayısı 5 bin 777 iken bu rakam 2014 yılı sonu itibariyle 36 bin 165’e ulaştı’ dedi.

 

Çarşamba İlçesinde seçim çalışmaları sürdüren Ak parti Milletvekili adayı Kamuran Özden, ilçe teşkilatını ziyaret ettikten sonra destek olmak amacıyla Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Engelsiz Empati Yürüyüşü’ne  katıldı. Dernek başkanı Kerim Deniz ile bir süre sohbet eden Özden, daha sonra tekerlekli sandalye sürdü. Yürüyüş sonunda açıklama yapan Kamuran Özden,  ‘Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesiyle, engelli vatandaşlarımız topluma kazandırıyoruz. 81 ilde Engelliler İl Spor Merkezlerini hayata geçirdik. Sadece sporcu boyutuyla değil, evlerine kapanmış, sosyal hayattan uzaklaşmış, aileleri ile sorun yaşayan veya tedaviye cevap vermekte direnen engelli bireyleri evlerinden çıkararak, spor tesisleriyle ve spor branşlarıyla tanıştırıyoruz. 2010 yılında Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan toplam 9 milyon 300 bin TL  destek alan federasyonlara, 2014 yılında 15 milyon 703 bin 830 TL nakdi katkıda bulunduk. Lisanslı sporcu sayısını 34 bin 181’e çıktı’ diye konuştu.

Milletvekili adayı Kamuran Özden, hükümet olarak engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilendiklerini belirterek, ‘Engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına almak için anayasada  değişiklikler yaptık.Kamuda daha fazla  iş imkanı sağladık.2002 yılı itibariyle memur olarak çalışan engelli sayısı 5 bin 777 iken bu rakam 2014 yılı sonu itibariyle 36 bin 165’e ulaştı. Şuan ülkemizde çalışan engelli işçi sayısı 95 bin 128. Samsun’da ise 2014 yılı sonu itibariyle 704 engelli memur ve bin 115 ,işçi istihdam edildi. Ayrıca Samsun’da geçen yıl evde bakılan engelli vatandaşlarımız için 203 milyon tl ödeme yaptık.  Bu konuda çalışmalarımıza her zaman devam edeceğiz’ dedi. Özden daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek seçim çalışmalarına devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.