MEDICAL PARK YOĞUN BAKIM SERVİSİNDEN BAŞARI

MEDICAL PARK YOĞUN BAKIM SERVİSİNDEN BAŞARI
Medical Park Samsun Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Kliniğinden Uzm. Dr. Adem Dirican ve Yrd. Doç. Dr. Şevket Özkaya: “2014 yılında Atakum'da boğulma tehlikesi atlatan 12 hastamız yoğun bakımda başarılı bir şekilde tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

Bu hastaların tedavisinde kullandığımız yeni yöntemi Uluslararası bir dergide yayınladık, bunun gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştular.

Boğulma vakalarına dikkat çeken Uzm. Dr. Adem Dirican “İyi yüzme bilmeyen kişilerin denize girerken daha dikkatli olması gerekmektedir. Deniz keyfini sürecek tüm vatandaşlarımızın boğulma durumlarında acil müdahale olarak bilinen ”ilkyardım” konusunda bilinçli olmaları gerekmektedir.” diye konuştu.

Yüzme biliyorum bir şey olmaz düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Şevket Özkaya “ Unutulmamalıdır ki kişi boğulurken onu kurtarmaya gidenlerin de boğulduğu çok olmuştur. İyi yüzme bilmeyen kişiler kesinlikle dalgalı denize girmemeli ve cankurtaran olan sahilde denize girmelidir. Geçen sene boğulma tehlikesi geçiren hastamızı sağlıklı bir şekilde evine gönderdik, bu başarı tüm ekibimizindir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.