"İndirim çağrısına" iş dünyasından destek artıyor

"İndirim çağrısına" iş dünyasından destek artıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" ticaret ve sanayi odalarından perakendecilere, zincir marketlerden farklı sektörlere kadar destek giderek artıyor.

Bakan Bolat'ın 5 Ekim'de, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından zincir marketler başta olmak üzere tüm esnafı ve işletmeleri yapacakları indirimlerle enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek verme çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıların ardından iş dünyasından kampanyaya katılım hızla arttı.

Oda ve borsalardan tam destek
Oda ve borsalar kampanyaya en yoğun destek veren kesimler arasında yer aldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İTO'ya üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ediyorum." diyerek desteğini açıkladı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, başlatılan kampanyanın enflasyonla mücadele açısından yerinde olduğunu ve İSO olarak sanayicileri imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırdıklarını kaydetti. İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da indirim çağrısına destek vererek "Kar marjlarımızı gözden geçirmeli, yapılabilecek maksimum indirimi yapmalıyız." dedi.

İş dünyası destek verdi
İş dünyasının çatı örgütlerinden de bu süreçte kampanyaya güçlü katılım geldi. Sivil toplum örgütlerinin başkanları, özellikle reel sektöre çağrıda bulundu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, kampanyanın başladığı günlerde yaptığı açıklamada, "Gerek ülkemiz gerekse küresel ekonomik piyasalarda yaşanan gelişmeler doğrultusunda yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında iş dünyası olarak, Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Ticaret Bakanı'mızın reel sektöre yönelik indirim çağrısını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de kampanyayı 115 bin ihracatçıyla gönülden desteklediklerini, ihracatın yanı sıra iç piyasaya da çalışan firmaların yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.