"Turuncu bayraklı" otel sayısı artıyor

"Turuncu bayraklı" otel sayısı artıyor
Türkiye'de gıda israfını önlemeyi amaçlayan, geri dönüşüm odaklı, çevre ve doğa dostu işletmelere verilen turuncu bayrak, 85 otelde dalgalanıyor.

Türkiye'ye özgü olan ve sıfır atık çalışmalarına destek amacıyla temelleri 2017'de atılan turuncu bayrak, 2019'dan itibaren Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu tarafından 85 kriteri yerine getiren otellere verilmeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve Turist Rehberleri Birliğinin de aralarında bulunduğu birçok kurum kuruluş tarafından desteklenen turuncu bayrak uygulaması, her geçen yıl yaygınlaşıyor.

Gıdanın üretiminden işlenmesine, depolanmasından satışına ve tüketimine kadar her türlü hizmeti içeren turuncu bayrak, gıda israfının önlenmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amacını güdüyor.

Gıda, doğa dostu otellerde bayrak dalgalanıyor
Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı Direktörü ve turuncu bayrak uygulaması koordinatörü Ali Akgün, uygulama kapsamında yaptıkları etkinliklerle bir yılda bir milyondan fazla yetişkine, 100 bin civarında minik misafire ulaştıklarını söyledi. Turuncu bayrakta gıdanın hazırlanışından sunumuna, tüketimine, doğa dostu malzemelerin kullanımı, karbon ayak izini sıfırlayacak çalışmaları içeren 85 kriter bulunduğunu dile getiren Akgün, bu kriterleri yerine getiren ve toplumda farkındalık oluşturacak yaklaşık 15 etkinlik gerçekleştiren tesislere bayrağı teslim ettiklerini belirtti.

Akgün, ayrıca coğrafi işaretli ürünlerin kullanımı, mevsimsel gıdaların tüketilmesi gibi çalışmaları da önemsediklerini bildirdi. Turuncu bayrak için başvuruda bulunan tesisleri önce ne yapmaları konusunda bilinçlendirdiklerini anlatan Akgün, belli periyotlarla çalışmaları gerek yerinde gerekse çevrim içi takip ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.