İlaç endüstrisi destek istiyor

İlaç endüstrisi destek istiyor
İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, Türkiye'yi küresel eğilimleri de dikkate alarak önce bölgesel sonra da küresel bir ilaç üretim ve ihracat üssü konumuna getirmek istediklerini belirtti.

İEİS'ten yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Malkoç, ilaç endüstrisinde yerelleşmenin önemine dikkati çekti. Malkoç, 100 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Türk ilaç endüstrisinin Kovid-19 salgını döneminde ve Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketlerinde tüm birikimini ve üretim kapasitesini ortaya koyarak pek çok gelişmiş ülkenin dahi başaramadığını başararak Türkiye'de ilaç arzını güvence altına aldığını belirtti.

İlaç endüstrisi için ana hedefin, Türkiye'yi küresel eğilimleri de dikkate alarak önce bölgesel sonra da küresel bir ilaç üretim ve ihracat üssü konumuna getirmek olduğunu bildiren Malkoç, şunları ifade etti: "Yatırım odaklı ve ihracat gücü yüksek bir ilaç endüstrisi için ülkemizde sürdürülebilir yerelleşme politikalarının ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz.

Ülkemizde ilaçta yerli üretim süreçlerinin desteklenmesi, firmalarımızın AR-GE kapasitelerinin genişlemesine, sektörümüzde nitelikli istihdamın artmasına, ilaçta dış ticaret açığının azaltılmasına ve ülkemizde katma değer üreten bir ilaç ekosistemi oluşturulmasına olumlu katkı sağlayacaktır. İlaç endüstrisi olarak 'Yerli ve milli ilaç üretimine destek artmalı' diyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.