7,7 milyon araç muayeneden geçirildi

7,7 milyon araç muayeneden geçirildi
Türkiye genelindeki 312 araç muayene istasyonunda, bu yılın 8 ayında, 7 milyon 732 bin 60 aracın muayenesi gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle araç muayenelerini yapma ve yaptırma görevi Bakanlığa verildi.

Kara yolunda seyreden motorlu ve motorsuz araçların teknik muayenelerini daha etkin ve sağlıklı bir şekilde yapacak gerçek ve tüzel kişilere ait muayene istasyonlarının açılması ve işletilmesine yönelik kuralları belirleyen Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'in yürürlüğe girmesinden sonra araç muayene hizmetleri kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde yürütülüyor.

Araçlarda en fazla "hafif kusur" görüldü
Türkiye genelinde 213'ü sabit, 76'sı seyyar, 17'si seyyar traktör ve 6'sı motosiklet olmak üzere toplam 312 muayene istasyonuyla hizmet veriliyor. Bu istasyonlarda, yılın 8 ayında, 7 milyon 732 bin 60 araç muayene edildi. Söz konusu araçların 5 milyon 489 bin 907'sinin hafif kusurlu, 1 milyon 993 bin 352'sinin ağır kusurlu, 92 bin 568'inin emniyetsiz, 156 bin 233'ünün kusursuz olduğu belirlendi.

Muayeneden geçemeyen araçlarda, fren sistemleri, kuvvetleri ve lambaları, emniyet kemerleri, geri vites lambası, ön fren hortumları, yakıt sistemleri, yolcu araçlarının koltukları en çok kusur tespit edilen aksam ve sistemler olarak öne çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.