‘Bay Evet’

‘Bay Evet’
16 Ocak Cuma günü sinema severlerle buluşan yabancı yapım 'Bay Evet' filmi Samsunluları derinden etkiledi. Film gösterime girdiği andan bugüne kadar toplam bin yüz kişi tarafından izlendi.

FİLMİN KÜNYESİ
Başrollerini Jim Carrey ve Zooey Deschanel'in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise Peyton Reed oturuyor. Filmde her şeye hayır demeye alışmış, sürekli bahaneler üreterek bir şeylerden kaçmaya alışmış bir kişinin şans eseri karşılaştığı bir arkadaşının tavsiye ettiği kendi kendine yardım programına katılması ile başlıyor. Sadece ne olduğunu merak ettiği programa katılan Carl (Jim Carrey) aslında her şeye hayır diyerek kendine ne kadar kötülük ettiğinin farkına varmasını anlatan filmin sonunda Carl her şeye evet demeye başlar.
Oldukça ilginç bir bakış açısıyla anlatılan film komedi filmi olmasına rağmen izleyicilerde duygusal bir hava yarattı. Filmi izleyenlerin yorumları ise bu görüşümüzü destekler nitelikte oldu.
Gösterime girdiği ilk hafta da bin yüz kişiye ulaşan film hakkında Samsunluların yorumları ise ilginç oldu.

HERŞEYE EVET DEDİRTEN FİLM
Konak Sineması'nda gösterilen filmi izleyen ve bir Jim Carrey hayranı olan Meryem Gürel ' Film tüm Jim Carrey filmleri gibi süper olmuş. Filmden az önce çıktım ve inanılmaz bir şekilde etkilendim. İnsanlara güzel bir mesaj vermişler her şeye evet demek geliyor içimden' diyen Gürel, muhabirimize 'Eğer bu filmi izlemeden önce karşılaşsaydık röportaj teklifini kabul etmezdim. Ama filmin etkisinden olsa gerek hemen kabul ettim' diye mizahi bir yorumda bulundu. Diğer bir izleyici ise filmi on kere üst üste izledim dedi. Filmi çok beğendiğini söyleyen Ali Çakır 'Bu onuncu izleyişimdi.Filmi izleyenlerin beğenmemesi imkansız' diye konuştu.

Mihriban KOÇAKER