Zihinsel dönüşüm şart!

Zihinsel dönüşüm şart!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'da bulunan işitme ve görme engelliler ve aileleri ie kahvaltı programında biraraya geldi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde işitme ve görme engelli dernek ve spor kulüpleri yönetici, sporcu ve aileleri ile biraraya geldi. Kahvaltıya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Funda Özyurt'ta katıldı.

TAŞÇI'DAN KARAASLAN'A ÖVGÜ

İşitme engelli öğrenciler tarafından karşılanan Çiğdem Karaaslan, işitme engellilerle işaret dili ile selamlaştı. Kahvaltının ardından konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çiğdem Karaaslan'dan övgü ile bahsederek, ''Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, uzun yılar görev yaptığı Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevinde dezavantajlı gruplar için çok özel çalışmalara imza attı. Atakum Belediyesi olarak biz de dezavantajlı gruplar için yaptığımız çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz'' diye konuştu.

ÖRNEK BİNA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konuşmasına salonu işaret dili ile selamlayarak başladı. İşaret dili tercümanı eşliğinde konuşan Karaaslan, 5 yıl görev yaptığı AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nda engelliler için bir çok önemli projeye imza attıklarını ifade etti. AK Parti Genel Merkezi'nin tüm engelliler için sayılı ulaşılabilir mekanlardan biri olduğunu belirterek, ''Engelsiz bir bina yaptık. Tüm engelli grupları geldiğinde kimseye ihtiyaç duymadan nereye gitmek istiyorsa gidebiliyor. Türkiye'nin en önemli kararlarının alındığı bir bina. Örnek bir bina olsun istedik. Bir farkındalık oluştursun'' dedi.

MEKÂNLAR ULAŞILABİLİR OLMALI

''Ne kadar yasa koyarsanız koyun, ne kadar kural koyarsanız koyun, eğer toplumda zihinsel bir dönüşüm gerçekleştiremediyseniz, maalesef engellilerle ilgili hususlarda aşama kaydetmeniz mümkün değil'' diye Karaaslan, ''Engelli çok doğru bir kavram değil. Ben özel çocuklar demeyi daha uygun buluyorum. Özel çocuklarımız hem spor, hem de sosyal aktivitelere katılarak, onlar için şehirlerimizi daha ulaşılabilir kıldığımızda önümüzdeki süreçte hayatta bütün alanlarda varolacaklar. Bazen çok iyi niyetli çalışmalar var. Engelsiz park, engelsiz kafe, engelsiz restoran gibi.  Ben istiyorum ki engelliler içi özel mekânlar olmasın. Bütün mekânlar onlar için ulaşılabilir olsun'' dedi.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

2005 yılından önce engelliler için hiç bir yasal düzenleme olmadığını hatırlatan Karaaslan, ''Bu engellilerin hiç adı yoktu demek. Engellilerin adı olmayan bir ülkede hakkı olabilir mi? Yasa ile engellilerin hayatında çok önemli düzenlemeler yapıldı. 2015 yılına kadar çok önemli mesafeler alındı. Önce temel problemler çözüldü ve şimdi onların üzerine ekleme zamanı. Yapılanlar yeterli değil. Eksik kalan işlere devam etmek istiyoruz. Biz artık aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Yarın ne olacağı konusunda kafamızda soru işaretleri olan, televizyonu açmaya koktuğumuz, acaba bugün şehidimiz var mı diye içimizin ürperdiği bir ülkede yaşamaktansa, geleceği aydınlık, engelli çocuklarımız için daha fazla ne çalışacağımız, yeni projeleri hayata geçireceğimiz bir Türkiye istiyoruz. Yapacak çok daha işimz var'' dedi.

Konuşmanın ardından engelliler ve aileleri sohbet eden Karaaslan, sorun ve talepleri dinledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.