Ürünler yerli boyalara emanet

Ürünler yerli boyalara emanet
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen askeri standartlardaki astar ve son kat boyalar milli platformlara uygulanıp envantere girmeye başladı.

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen özgün platformların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen yerli ve milli çözümlere yenileri ekleniyor. Kimya, boya ve kaplama teknolojisinde ülke ihtiyaçlarını karşılamak, ithal ikame ürünler geliştirmek ve ihracat yapmak için faaliyet yürüten Botek Ar-Ge Kimya AŞ, mühendislik süreçleri tamamlanan ürünlerini milli platformlara uygulamaya başladı. Şirket son olarak ilk kez Paris Airshow'da sergilenen T925 Genel Maksat Helikopteri'nin boyamasını gerçekleştirdi.

2023-06-aa-31550787.jpg

Botek Ar-Ge Kimya AŞ Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysel Emre Tuncer,savunma sanayisine kimya, boya, kaplama ve çeşitli kimyasallar konusunda proseslerin kurulması aşamasında mühendislik hizmeti, AR-GE ve proje yönetimi konularında destek verdiklerini söyledi. Savunma sanayisinin ana yüklenicilerinin, ağırlıklı olarak hava platformu üreticilerinin, özgün ürün geliştiren firmaların ana tedarikçisi olduklarına işaret eden Tuncer, Türk Havacılık Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) platformlarında da ürettikleri boyaların yoğun olarak kullanıldığını belirtti.

thumbs-b-c-e9d97a3f019b68bd5873704f016195a8.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.