TRT destekli filmler yarışacak

TRT destekli filmler yarışacak
"57. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali" 30 Haziran-8 Temmuz'da Çekya'da düzenlenecek.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, TRT destekli 2 film de dünya prömiyerlerini festivalde yapacak.

TRT destekli "Blaga's Lessons" filmi, dünya prömiyerini "57. Karlovy Vary Film Festivali"nin ana yarışma bölümü olan "Crystal Clobe Yarışması"nda yapacak.

Ödüllü Bulgar sinemacı Stephan Komandarev'in yönettiği, Katya Trichkova'nın yapımcılığını üstlendiği Bulgaristan-Almanya ortak yapımı film, geçen yıl Saraybosna Film Festivali'nin endüstri bölümü Cinelink'te kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı Work in Progress kategorisinde "TRT Ödülü" kazanmıştı.

Eski bir öğretmen olan Blaga'nın dolandırılması ve kocasının mezarı için biriktirdiği parayı kaybetmesini konu alan film, komünizm sonrası Bulgaristan'daki sosyal duruma dair dikkat çekici tespitler sunuyor.

Festivalin endüstri bölümü Eastern Promises'ta kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı Work in Progress kategorisinde de TRT destekli "Gülizar" filmi yarışacak.

Yönetmen Belkıs Bayrak'ın ilk filmi olan "Gülizar", 12 Punto 2021'e seçilmişti. Çekimleri Türkiye ve Kosova'da gerçekleştirilen filmin yapımcılığını ise Mehmet Bahadır Er, Valmira Hyseni ve Belkıs Bayrak üstleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.