Tok, Bilge Kral Aliya’yı andı

Tok, Bilge Kral Aliya’yı andı
Bosna Hersek’in merhum Cumhurbaşkanı Bilge Kral lakaplı Aliya İzzet Begoviç’in ölüm yldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Tok, Aliya’nın mücadelesinin dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 78 yaşında hayatını kaybeden Bosna Hersek Lideri merhum Aliya İzzetbegoviç’in 12. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’i vefatının sene-i devriyesinde rahmet,minnet ve şükranla anıyorum” diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " “ Her şeye kadir olan Allah'a andolsun ki, köle olmayacağız.” sözü gibi tarihte ders verecek sayısız cümleye imza atan, örnek lider Aliya İzzetbegoviç, günümüz dünyasına örnek olması gereken, önemli bir isimdir. Aliya İzzetbegoviç 4 yıl süren Bosna savaşında  halkının liderliğini büyük bir cesaretle, azimle yaptı. Saraybosna bombalanırken burayı terk etmedi. Siyasi önderliğinin yanı sıra entelektüel kapasitesi ve eserleriyle yarınlara mesaj bıraktı. Her birimizin O'nun yaşamından almamız gereken dersler var.” dedi

EŞSİZ MÜCADELESİ DÜNYA’YA ÖRNEK

Bilge Kral lakaplı Aliya İzzetbegoviç’in müslüman kimliğinden ödün vermeyen bu örnek lider olduğunu söyleyen Başkan Tok, “ Bilge Kral Aliya, dünyaya İslam kültürünü göstermekte ve yaşatmakta da büyük bir  örnek olmuştur. Avrupa'daki Müslümanların son kalesi olan Bosna Hersek, bu önemli tanımı Aliya İzzetbegoviç sayesinde kazanmıştır. Bizler, bu asil örneği her daim hatırlamalıyız. Bir milletin barış, huzur ve beraberlik içinde yaşaması uğruna bir ömür harcayan örnek lider Aliya İzzetbegoviç'in hayatının, günümüzde çok önemli bir örnek olduğuna, O'nun hayatından önemli dersler çıkarılacağına inanıyorum. Bosna Hersek'e bağımsızlık yolunda liderlik eden ve derin bilgi birikimi sebebiyle 'Bilge Kral' olarak anılan İzzetbegoviç’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, eşsiz mücadelesinin tüm dünyaya örnek teşkil edeceğine inanıyorum.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.