Tiyatroseverlere iki müjde birden

Tiyatroseverlere iki müjde birden
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, iki müjde birden vererek, Canik'e en az 3 bin kişilik Şehir Tiyatrosu yapacaklarını ve Tiyatro Okulu kuracaklarını söyledi



Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Liselerarası Tiyatro Yarışması sonuçlandı. Dereceye giren okullar Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçeye en az 3 bin kişilik Şehir Tiyatrosu yapacaklarını ve Tiyatro Okulu kuracaklarını müjdeledi.

KÜLTÜR-SANATI DESTEKLİYORUZ
Tiyatrosuz bir milletin düşünülemeyeceğini belirten Başkan Osman Genç, "Çocuklarımızı, gençlerimizi sanata yönlendirmeyi, onları sanatın birer parçası haline getirmeyi çok önemli görüyorum. Çünkü, tiyatrosu, sanatı olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez. Canik Belediyesi olarak biz de bundan hareketle kültür-sanat faaliyetlerine her zaman önem verdik, destekledik" dedi.

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ
Canik Kültür Merkezi'nin kültür sanat faaliyetleri açısından önemli bir eksikliği giderdiğini vurgulayan Başkan Genç, "Bir yılda 530 bin kişiyi ağırlayan bu mekan her türlü kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Tiyatrocularımız bu sahnede izleyicilerle buluşuyor. Kültür ve sanata yaptığımız yatırımlarımızı geleceğimizin şekillenmesinde çok önemli buluyorum" diye konuştu.


ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende Liselerarası Tiyatro Yarışması'na katılan okullara ve jüriye plaket verilirken, dereceye giren okullardan 1. olan Samsun Anadolu Lisesi'ne 500, 2. olan Bafra Kızılırmak Lisesi'ne 250, Canik İMKB Lisesi'ne ise katılan kişi başına 100 lira para ödülü verildi. Ödüllerini alan öğrenciler dereceye girmelerinin mutluluğunu şarkılar söyleyerek doyasıya yaşadı. Törene Canik Belediye Başkanı Osman genç'in yanısıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Davut Öz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.