Tarım ve Orman Bakanlığından tüm bakanlıklara çağrı

Tarım ve Orman Bakanlığından tüm bakanlıklara çağrı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde yürüttüğümüz seferberlik kapsamında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatındaki binalarımızda su verimliliği birimleri kuracağız." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında tüm bakanlıklara resmi yazı gönderilerek, su verimliliği birimleri kurmaları çağrısı yapıldı.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" ile su kaynaklarının kalite ve miktar açısından korunması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

Değişen İklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bu çerçevede, Bakanlığa bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen seferberlikle Bakanlık merkez ve taşra teşkilatındaki binalarda su verimliliği birimi kurulması için harekete geçildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen seferberlik kapsamında tüm bakanlıklara da su verimliliği birimleri kurulması çağrısı yapıldı.

Bakanlık bünyesinde hazırlanan Binalarda Su Verimliliği Hedefi ve Uygulama Kılavuzu ile Binalarda Su Verimliliği Sistem Kurulumu Rehberi uygulanmak üzere diğer bakanlıklarla da paylaşıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.