SESOB Başkanı Güler, Açıklamalarda Bulundu

SESOB Başkanı Güler, Açıklamalarda Bulundu
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Bizim sorunlarımızı çözecek birilerini bulamıyoruz.

Benim tanımadığım bir milletvekilini, benim esnafım nasıl tanıyacak, derdi nasıl çözülecek? Biz bu soğukluğun giderilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun merkezindeki ve tüm ilçelerdeki oda başkanları ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Birlik binasında yapılan toplantıya il ve ilçelerdeki bütün oda başkanları katıldı.

İlk kez böyle bir birliktelik içerisinde olduklarını belirten Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 36 bin üyesiyle birlikte Samsun’un en güçlü kuruluşudur. Bizler de geçtiğimiz dönemde seçim yaşadık. Seçim zamanında listeler olur, herkes birbirine karşı olabilir ama biz onları bırakarak yolumuza devam ediyoruz. İl ve ilçelerdeki bütün oda başkanları kendi bağlı oldukları esnaf ve sanatkarların sıkıntılarına yardımcı olmak için seçildi. Samsun’da 72 oda esnaf odası bulunuyor. Bu toplantıyla beraber hiçbir zaman olmayan birlik ve beraberliğin olduğunu gözlemlemiş durumdayız. Biz bu 36 bin üyemiz ilçeler baz alındığında 100 bini bulan bir teşkilatız.” dedi.

SİYASİLERİ ELEŞTİRDİ

Samsun'un siyasi kişilerinin esnaf ve sanatkarın yanında bulunmadığını söyleyen Güler, "Bugün Samsun siyaseti halktan ve esnaftan uzaklaşmış durumdadır. Siyasetle halk ve esnaf arasında uçurum oluşmaktadır. Oysa ki bizler ve siyasetçiler halk ve esnaf arasında köprüdür. Bu köprü devamlı ayakta durmalıdır ki Samsunlu'nun ve Samsun'umuzun problemleri çözülsün. Samsun’da artık ‘Samsunluyum’ diyen vekil bulamamaktayız. Dışarıdan çok iyi insan olabilirler ama bizim sorunlarımızı çözecek birilerini bulamıyoruz. Ben bu birliğin başkanıyım. Benim tanımadığım bir milletvekilini, benim esnafım nasıl tanıyacak, derdi nasıl çözülecek? Biz bu soğukluğun giderilmesini istiyoruz. Aradaki köprülerin teşkilat ile sağlamlaştırılmasını istiyoruz." diye konuştu.


"SESİMİZİN DUYULMA VAKTİ GELDİ"

Bizler sivil toplum kuruluşu olarak içimizde tamamen bütünleştik. Bizler Samsun esnaf ve sanatkarı için seçildik ve onlara hizmet için varız. Esnaf ve sanatkar her zaman uyumludur, esnafımız ağzını açmaz, her zaman devletin yanında olmuştur. Esnaf her zaman bayrağına saygılıdır. Ama artık esnaf ve sanatkarımızın da sesinin duyulması vakti gelmiştir. Esnaf ve Sanatkar her ne kadar parasal güç olarak zayıf olsa da toplumdaki yeri vazgeçilmezdir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu siyasi belirsizlik toplumun her kesimini olumsuz etkilemektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi belirsizlik toplumun her kesimini olumsuz etkilemektedir. Ülkemizin ekonomik istikrarı ve gelişmeyi sürdürmesi için bir an önce hükümetin kurulması, terör olaylarının bitmesi çözüm sürecinin askıya alınmadan kaldığı yerden devam etmesini umuyoruz. Geçmişimizden ve Avrupa'daki siyasi istikrarsızlık ve ekonomi üzerindeki etkilerinden ders çıkarmalıyız. Gelinen noktada siyasilerimizin ülke menfaatini düşünerek hareket etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde topyekün zarar görürüz. Samsun'da esnaf ve sanatkarları her konuda birlik beraberliği sağlamıştır. Dün olduğu gibi bugün de gelecekte de üzerlerine düşen sorumluluğu sonuna dek yerine getirecektir. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, yolumuzu açık eylesin diyor, bu beraberliğin ülkeyi yönetenler arasında da sağlanılacağını umuyor, barış, huzur ve ekonomik istikrara ulaşmak için üzerimize düşen sorumluluk ve vazifeyi her zaman yerine getireceğimizin bilinmesini istiyor, Tüm esnaf ve sanatkarımıza ve Samsun halkıma selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.