Seslerle Anadolu

Seslerle Anadolu
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Anadolu türkülerini çok sesli müzikle sahneye taşıyor

Orkestra ve danslar eşliğinde sahnelenecek Seslerle Anadolu, ülkemizin farklı yörelerine ait türkülerden oluşan geniş bir repertuarla 10 Aralık'ta seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan tarafından yazılan müzikli bir oyun olan Seslerle Anadolu, Anadolu temasını çok sesli müzik ve dans ile harmanlayarak ülkemizin çağdaş yüzünü ulusal ve uluslararası arenada gösterme amacı taşıyor. Anadolu türküleriyle bezeli Seslerle Anadolu'nun müzik düzenlemeleri Ali Aykaç'a ait. Eseri Samsun Devlet Opera ve Balesi başrejisörü Mehmet Yılmaz sahneye koyuyor.

Karadeniz türkülerinden Ege zeybeğine, İstanbul şarkılarından Mevlana'ya, Karagöz Hacivat'tan Köroğlu'na uzanan geniş bir yelpazeyi barındıran Seslerle Anadolu'nun dekor ve kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e ait. Koreografisi Özden Aktürk tarafından yapılan eserin ışık tasarımı O. Murat Yılmaz tarafından gerçekleştiriliyor.
Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin 10 Aralık 2011 tarihinde prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlandığı Seslerle Anadolu'da başlıca rolleri üstlenen sanatçılar; Seçil Eyilikeder, Özgür Arslan, Cansu Açıkgöz, Ceren Mirza, Gamze İpekçi, Burçin Onaran, Esra Büyükeller, Beste Berk, Özgün Şengül, Özer Öndeş, Gürkan Sezgin, Cüneyt Erdoğan, S. Erdem Kapusuz.

Seslerle Anadolu'nun dansçıları ise Bahanur Ayata, Cihan Aydemir, Elvan K. Bakdık, Niyazi Cingöz, Esra Karaaslan Bilgilioğlu, Cansu Bekaroğulları, Burak Bilgilioğlu, Erkin İnan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.