Sanatın kardeşlik diliyle bütünleşeceğiz

Sanatın kardeşlik diliyle bütünleşeceğiz
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 1-6 Ağustos tarihlerinde Atakum’da gerçekleştirilecek Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’ne davet ederek, “Beş gün boyunca kentimiz ve bölgemiz sanatın kardeşlik diliyle bütünleşmiş olacak” dedi.

Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) iş birliği ile ‘Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında Atakum Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 10 ülkenin danslarının sanatseverlerle buluşacağı etkinliğe tüm vatandaşları davet eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Barışın, bağımsızlığın ilk adım kenti olan Samsun’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Atakum’da barışı seslendirebilecek, içinde bulunduğu coğrafya ile üzerindeki insanların kültürlerini, geleneklerini birleştirmiş olan çok değerli bir şenlik olacak” ifadelerini kullandı.

atakum-buyuk-senlige-gun-sayiyor-1.jpg

ATAKUM’DA BARIŞ SESLENDİRİLECEK
Samsun’un geçmiş yıllarda uluslararası folklör danslarına alışkın olduğunu ancak bu etkinliklere de uzun bir süre ara verildiğini söyleyen Başkan Deveci, “İçinde bulunduğumuz coğrafyanın barışa, kardeşliğe; bu hislerin de dünyaya yayılmasına ihtiyacı olduğu dönemde bu görev Atakum’a düşerdi. Barışın, bağımsızlığın ilk adım kenti olan Samsun’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Atakum’da barışı seslendirebilecek, içinde bulunduğu coğrafya ile üzerindeki insanların kültürlerini, geleneklerini birleştirmiş danslarla dolu çok değerli bir şenlik olacak. Atakum Belediyesi olarak AFED iş birliğiyle Yunanistan’dan İran’a kadar komşumuz olan ülkelerin yaklaşık 10’unu davet ettik. 1-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği kentimizin birçok noktasında gerçekleşecek. 2 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da Körfez’den başlayacak ve Çobanlı İskelesi’nde tamamlanacak, tüm katılımcı ülkelerin dansçıları, yerel sanatçılarımız ve halkımızın katılımıyla kortej yürüyüşü yapılacak. Bu yürüyüşü çok önemsiyoruz” dedi.

atakum-buyuk-senlige-gun-sayiyor.jpeg

YÜZLERCE YILLIK KÜLTÜR
İnsanların birbiriyle en güçlü iletişim dillerinden birisinin sanat olduğunu kaydeden Başkan Deveci, “Folklör sadece güzel ses demek değil. O başka bir şey. Folklör, içinde bulunduğu coğrafyanın ve üzerinde yaşayan insanların yüzlerce yıl geriden getirdiği kültürel birikimi yansıtıyor. Bu nedenle çok heyecan duyuyorum. Beş gün boyunca kentimiz ve bölgemiz sanatın kardeşlik diliyle bütünleşmiş olacak. Atakum bu zor koşullarda önemli bir sanat etkinliği gerçekleştiriyor. Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm hemşehrilerimizi Atakum’a davet ediyorum” diye konuştu.

atakum-buyuk-senlige-gun-sayiyor-3.jpg

DOLU DOLU PROGRAM
Etkinlik programı 1 Ağustos Salı günü Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde 19.00- 20.00 saatler arasında düzenlenecek açılış kokteyli ile başlayacak. Programın ikinci gününde ise Uluslararası Halk Dansları Toplulukları ve Yerel Dans ekipleri; yurttaşların katılımıyla Körfez’den Çobanlı İskelesi’ne kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat 21.00’de Atakum Kent Meydanı’nda başlayacak Uluslararası Halk Gösterilerinin ardından seyircileri, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Şimşek’in muhteşem konseri bekliyor. Programın üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerinde Körfez Kaffa Kafe, Marin Otel-Restaurant ve Yeşilyurt AVM önünde 19.00-20.00 saatleri arasında düzenlenecek nokta gösteriler, Atakum Sahili’nde sanat rüzgarları estirecek. Kent Meydanı, saat 21.00’den itibaren farklı kültürlerin dansları ve müziklerinin yer aldığı Uluslararası Halk Dansları gösterileri ile renklenecek. Seyircileri, 5 Ağustos Cumartesi günü yerel müzik topluluğu Grup Zehmeri’nin konserinin yer aldığı dolu dolu bir program bekliyor. Festival, 6 Ağustos Pazar günü, Uluslararası Halk Topluluklarının uğurlama töreninin ardından sona erecek.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.