Sanatçıdan örnek davranış

Sanatçıdan örnek davranış
ABS Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen Altan Yücebaş15 yıllık tiyatro yaşımında kullandığı

yaklaşık 10 bin kostümü, tiyatrocuların ücretsiz olarak hizmetine sundu.



ABS Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yücebaş: ''İnsanlar nasıl kütüphaneden ücretsiz emanet kitap alıyorsa bende sanata ve sanatçıya destek olabilmek adına tiyatrocuların ücretsiz köstüm alabilecekleri bir yer yapacağım''dedi.

ABS Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen Altan Yücebaş, 15 yıllık tiyatro hayatı boyunca kendisinin ve ekibinin kullandığı yaklaşık 10 bin kostüm biriktirdiğini söyledi. Tiyatro ile uğraşan herkesin faydalanabileceği bur havuz oluşturmak istediğini belirten Yücebaş, şöyle konuştu:

''Kostümleri bir yerde hem sergileyelim hem de bir tiyatro oyununun yüzde 35 maliyetini oluşturan kostümleri tiyatroculara ücretsiz verelim düşüncesiyle bütün belediyelere müracaat ettim. Ancak hiç bir belediyeden bu yönde olumlu bir cevap gelmedi. Bunun üzerine ben kendi imkanım ile Örnek Sanayi Sitesi'nde 400 metrekare bir yer kiraladım. Tadilatını da tiyatrocu çocuklarımla birlikte yaparak burayı kostümhane haline getireceğiz.''

Oluşturacak mekanın bir kütüphane gibi faaliyet göstermesini amaçladıklarını ifade eden Yücebaş, ''İnsanlar nasıl kütüphaneden ücretsiz emanet kitap alıyorsa bende sanata ve sanatçıya destek olabilmek adına tiyatrocuların ücretsiz köstüm alabilecekleri bir yer yapacağım. Elimde 10 bin adet köstüm mevcut. Ayrıca çok sayıda aksesuar ve dekor stokumuz var. Bu birikimimizi Samsun'da ve Türkiye genelinde tiyatro ile uğraşan herkese açacağız. Amacımız tiyatro sahneleyen kişilerin oyun sahnelemek için yaptıkları harcamının yüzde 35'ini oluşturan kostüm maliyetini sıfıra indirmek ve bu konuda tiyatroculara destek olarak onların daha kaliteli oyunlar sahnelemesini sağlamaktır. Türk tiyatrosunun doğru yere gelmesi açısından bu tür desteklerin olması lazım, her şey para değil.''dedi.

Yücebaş, kostümlerin her tiyatro oyunu için özel hazırlandığını ifade ederek, ''Oyun bittikten sonra kaldırılmış, arşive konulmuş kostümler içinde dönem kostümleri, çağdaş kostümler, orta oyunların oynanabileceği kostümler var. Bazı kostümler üzerinde küçük değişikliklerle her türlü tiyatro oyununa uyarlanabilir'' diye konuştu. (AA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.