Samsun'un sahne sıkıntısı

Samsun'un sahne sıkıntısı
Samsun Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, "Samsun'da tiyatroya yönelik en önemli problem, sahne eksikliği" dedi

Kaynar, yaptığı açıklamada, Samsun'da faaliyet gösteren özel tiyatroların sahne eksikliği nedeniyle, oyunlarını sergileyecek yer bulamadıklarını söyledi. Samsun'un kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı kent olduğunu hatırlatın Kaynar, "Samsun, Atatürk'ün şehri. Bu şehir Anadolu insanının kurtuluş mücadelesini başlattığı şehir. Bunu her fırsatta söylüyoruz ama ne yazık ki bu önemli şehrin, yeteri kadar tiyatro sahnesi yok. Bu yüzden insanların ve toplumların gelişiminde önemli bir yeri olan tiyatro oyunları da yeteri kadar sergilenemiyor" dedi.

SAHNE SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Tiyatro'nun bulunduğu şehre çok büyük katkılarının olduğunu da savunan Kaynar, "Bir şehrin alt yapısı, köprüsü, kavşağı, parkı olmazsa olmazı birçok şeyi vardır. Ama şehre kokusunu veren, kimliğini kazandıran sanatıdır. Bu sanatların başında da tiyatro gelmektedir. Tiyatro Samsun'un kimliğini yansıtabilmesi için olmazsa olmaz bir olgudur. Samsun'da tiyatroya yönelik en önemli problem sahne eksikliğidir. Bu durumun yetkililerce ele alınması gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.