Samsun'da, Dr.Kamil Furtun için yürüdüler

Samsun'da, Dr.Kamil Furtun için yürüdüler
SAMSUN’da, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi personeli ile çok sayıda sendikanın üyesi, Opr. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Hastane personeli, yürüyüşün ardından Opr. Dr. Furtun’un mezarına gidip dua okudu.

Opr. Dr. Kamil Furtun'un geçen cuma günü çalıştığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde vurularak öldürülmesinin ardından Samsun'da olaya tepki dinmiyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık- Sen, Söz- Sen, Ufuk- Sen, Sağlık- İş, Sosyal Hizmetler Derneği üyeleri, hastane personeli, hasta yakınları ve vatandaşlar, Opr. Dr. Furtun için yürüdü. Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünden başlayan yürüyüş, Barış Bulvarı’ndan devam edip, Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünde kadar devam etti.

Burada yürüyüşe katılanlar adına bir basın açıklaması okuyan Prof. Dr. Bekir Kuru, "Kamil Furtun artık aramızda olamayacak. Geride ailesini, mesai arkadaşlarını ve hastalarını bırakarak ayrıldı aramızdan. Oysa uyarmıştık Sağlık Bakanı ve iktidarı. Sağlığı piyasalaştıran, sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran, hedef gösteren uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye. Artık sağlıkta şiddet olağan bir hal almıştır" dedi.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız dağılırken, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi personeli, Opr. Dr. Kamil Furtun'un Asri Mezarlık’taki mezarına gitti. Burada Opr. Dr. Kamil Furtun’un kabri başında dualar okuyan mesai arkadaşları, daha sonra mezarlıktan ayrıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.