SAMDOB PERDELERİNİ AÇTI

SAMDOB PERDELERİNİ AÇTI
6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından perdelerini 1 ay süreyle kapatan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 6 Mart’ta gerçekleşen “Hisseli Harikalar Kumpanyası” temsili ile yeniden perdelerini açtı.

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in kaleme aldığı, ünlü besteci Melih Kibar’ın bestelediği, Çiğdem Talu'nun şarkı sözlerini yazdığı Türkiye’nin en çok bilinen ve sevilen müzikali “Hisseli Harikalar Kumpanyası” 6 Mart 2023 tarihinde sahnelendi. Besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe tarafından senfonik orkestraya uyarlanan “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, Şahan Gürkan’ın rejisiyle sahnelenerek kapalı gişe kumpanya günlerinin müzikal ruhunu seyirciye yaşatıyor. Kıvanç Tepe’nin orkestra şefliğini yaptığı müzikalin koreografisi Şebnem Şenel tarafından yapıldı. Eserin dekorunda Hakkı Kandır’ın kostümünde ise Gülnur Çağlayan Tuluk’un adı var. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapılan müzikalde Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestra, koro, bale sanatçıları ve teknik ekiple birlikte 100’ü aşkın kişi görev yapıyor. Eserin başkemancısı Eylül Benek Kuru.

Eserin Konusu
Anadolu'da turne yapan bir çadır tiyatrosunun assolisti başka bir gazinoya transfer olunca kumpanya yeni bir assolist arayışına girer. Bulunan yeni assoliste köy ağasının aşık olmasıyla olaylar gelişir.

İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.