ÖĞRENCİLERİMİZİN SALGIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR

ÖĞRENCİLERİMİZİN SALGIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR
Salgını önlemeye yönelik olarak uygulamaya alınan tedbirlerle birlikte özel yurtlardan barınma hizmeti alan öğrencilerin büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çeken CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu “Devletimiz, bu öğrencilerimize sırt çeviremez. Mağduriyet derhal giderilmelidir” dedi.

COVİD-19 salgını nedeniyle eğitime verilen zorunlu arada, devlet yurdundan ayrılarak ailesinin yanına dönen öğrencilerin sorunu çözülse de özel yurtlarla sözleşme imzalayan öğrenciler, ciddi mağduriyetler yaşamaya devam ediyor. CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da konuyu bir önergeyle Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Hancıoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, devlet yurtlarında barınma talebinde bulundukları halde bu hakkı elde edememiş ve mecburen özel yurtlara kayıt yaptırıp 10 aylık sözleşme imzalamış durumda olan on binlerce öğrencimizin, bu dönemde barınma hizmeti alamadıkları halde özel yurtlara taksit ödemek zorunda bırakıldıklarına dikkat çekti. Bu durumda olan birçok öğrenciden, imzaladıkları sözleşmeler üzerinden yurt işletmecilerinin kendilerini tehdit ettiklerine ve yurt taksitlerini ödemeleri için baskı yaptıklarına ilişkin şikâyetler geldiğini belirten Hancıoğlu, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Devlet yurtlarında hiçbir ücret talep edilmezken özel yurtlar için böyle bir planlama yapılmamış olması öğrencilerimizi ve ailelerini zor duruma sokmuştur. Özel yurtların, uygulamaya alınan tedbirler kapsamında yaşayacakları ekonomik kayıplar ve bu kayıpların o yurtlardan barınma hizmeti alan öğrencilerimize olası yansımaları, önceden öngörülerek gereken tedbirlerin alınması gerekmekteydi. Gerekli tedbirler zamanında alınmadığı için bugün bu konuda yaşanan sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiği ortadadır.”

n-hancioglu2-002.JPG

Hancıoğlu, bu tespitlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın şu sorulara cevap vermesini istedi:
-15.03.2020 tarihi itibariyle yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup barınma ihtiyaçlarını özel yurtlardan karşılayan öğrenci sayısı kaçtır?
-Hükümetinizin,  salgın önleme tedbirleri doğrultusunda uygulanan tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara veren özel yurtlar ve bu yurtlarda barınan öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetleri gidermek amacıyla yürüttüğü/planladığı bir çalışma var mıdır? Varsa ne yapılacaktır?

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.