MUHALEFET ELEŞTİRDİ İKTİDAR 'ES' GEÇTİ

MUHALEFET ELEŞTİRDİ İKTİDAR 'ES' GEÇTİ
MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ve CHP İl Başkanı Mehmet Atalay geçtiğimiz günlerde Samsun'da gerçekleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti'nin mitingini değerlendirdi.

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, geçtiğimiz günlerde Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti mitingini değerlendirdi. İstanbul Gezi Parkı gösterileri nedeniyle CHP'nin mitinglerini iptal ettiğini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, AK Parti'nin miting düzenlemesini yanlış bulduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın güç ispatlama derdine düştüğünü öne süren CHP İl Başkanı Atalay, "Başbakan düzenlediği mitinglerle yurt dışına yönelik 'hala ben varım ayaktayım' mesajı vermek istiyor. Mitinglerinde bir ölçü olduğuna inanmıyorum. Samsun'da gerçekleştirilen AK Parti'nin mitingi kamunun imkanları kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Kamu görevlileri ve işçiler bu mitingin hazırlığında ve sonrasında zorla görev almışlardır. Mitinge ayrıca çevre illerden birçok vatandaşın taşımalı olarak getirildiği ortadadır. Ne yaparsanız yapın AK Parti önceki mitinglerdeki kalabalıkları ve coşkuyu bulamıyor. Halk iktidar partisinden vazgeçmek üzeredir. AK Parti kan kaybetmektedir. AK Parti son bir aylık sürede yüzde 8'lik oy kaybına uğradı." ifadelerini kullandı.
MHP'DEN AK PARTİ'YE TEPKİ
MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ise AK Parti'nin bir dağılma ve çözülme süreci içerisinde olduğunu iddia etti. MHP'nin alanlarda en fazla görünen parti olduğunu savunan MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, "Siz dağdaki eşkiyaya karşı hoşgörülü olacaksınız, marjinal grupları saymazsak vatandaşlara farklı müdahale edeceksiniz ve toplumda diktatör yönetimi algısı oluşturacaksınız, sonra da oy bekleyeceksiniz. AK Parti'nin mitinglerine katılım sayısında azalma var. Önümüzdeki süreçte bu çözülmeyi daha da belirgin bir şekilde fark edeceğiz." diye konuştu. Miting sonrası gazetelere ilan vererek SP, BBP ve MHP'lilere katılımlarından dolayı teşekür eden AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'a tepki gösteren MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, "SP ve BBP'liler MHP'den farklı düşünmüyorlar. Mitinge gidip orada boy göstereceklerine ihtimal bile vermiyorum. Onlar Türkiye'yi eyalet sistemi ile görmek istemiyorlar. Hiçbir ülkücü eşkıya ile kol kola giren yapı ile bir araya gelmez, destek vermez, bir ve beraber olmaz. Ben bu sözü MHP'ye yapılmış bir hakaret, siyasi ahlakı olmayan bir teşekkür yazısı olarak görüyorum. Kabulü mümkün değildir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.