Milli takım şampiyonluğu hedefliyor

Milli takım şampiyonluğu hedefliyor
Down Sendromlu Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Bulut, İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Bulut, milli takımın şampiyona öncesinde son antrenmanını yaptığı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Spor Salonu'nda açıklamalarda bulundu. Down Sendromlu Milli Basketbol Takımı'nın 5 yıldır aynı sporcularla birlikte çalışmasının avantaj sağladığını belirten Bulut, "İlk defa bu kadar uzun ve ciddi bir hazırlık kampı yaptık. Biz de onlar da biraz yorulduk. Tabii ki down sendromlularla bu kadar uzun süre çalışmak çok kolay değil ama çocuklar çok iyi çalıştı. İnşallah İtalya'dan da emeklerimizin karşılığını alıp döneceğiz." diye konuştu.

new-folder-new-folder-4-aa-32054256.jpg

Kamplarda çocuklara her türlü sosyal desteği de sağladıklarını ifade eden Bulut, "Çocuklar kamplarda standart basketbol becerilerinin yanında tabii ki günlük yaşama ve beraber yaşama becerilerini de kazanıyorlar. Ama esas meselemiz basketbol. Günde çift idmanla hazırlandık, şampiyonaya hazır olduğumuzu düşünüyorum, bu kez İtalya'dan ikincilikle değil birincilikle döneceğiz." dedi. Asıl mesleğinin özel (down sendromlular) eğitim öğretmenliği olduğunu dile getiren Bulut, şöyle devam etti: "Basketbolcularla kampı 8 kişi yaptık ama 6 sporcuyla gideceğiz, kurallarımız biraz farklı bizim, biz 4'e 4 oynuyoruz. Salon ölçülerimiz aynı ama pota ölçümüz 45 santim kadar normalden kısa. Toplarımız bir numara daha küçük 6 numara bir topla oynuyoruz. Çocukların bireysel, efor, yetenek ve performans özelliklerine göre biraz daha görev paylaşımı yaparak antrenman yaptırıyoruz."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.