Kurt: "Davaya İmam Hatip Nesli Sahip Çıkacak"

Kurt: "Davaya İmam Hatip Nesli Sahip Çıkacak"
Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, SAMİMDER'in Samsun İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirdiği pilav günü etkinliğinde Samsun İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları ile bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Türkiye’nin yeni bir arayışı var. Sadece Türkiye’nin değil, Filistin’in, Suriye’nin, Mısır’ın yükünü de taşıyacak bir nesil ihtiyacı var. İşte imam hatip nesli bu davaya sahip çıkacak bir nesil olarak bugün karşımızda. Bu yüzden imam hatip liselerinin önemi çok büyük” dedi.
İmam hatip liselerin Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kurt, "28 Şubat dönemiyle imam hatiplerin işlevsiz ve itibarsız hale getirilmeye çalışıldı. Ancak AK Parti iktidarıyla eski günlerine geri döndü ve öğrenci sayısı 60 binden bir milyona çıktı" dedi. İmam hatip okullarının eğitim sistemimizdeki önemine de vurgu yapan Kurt, 2002-2003 öğretim yılında 440 olan imam hatip lisesi sayısının 2014-2015 yılı itibarıyla bin 17'ye çıkarıldığını ifade ederek, bu okullardan akademik başarısıyla, ahlakıyla, ülkesinin geleceği için değerlerine sahip çıkacak öncü bir neslin çıkacağına inandığını anlattı.

Ayrıca, SAMİMDER’İN düzenlediği pilav günü etkinliğine Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ve imam hatip lisesi mezunları ve mensupları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum