KOSGEB DE SİYASİ TERCİH Mİ?

KOSGEB DE SİYASİ TERCİH Mİ?
KOSGEB'in açtığı kurslara katılarak tüm sınavlarda başarılı olan Melek Usta isimli vatandaş kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yöresel yemekler yapan işyerini açmış olmasına rağmen verilmesi gereken krediyi alamayınca icra batağına düştü

Daha önce kendisine ait küçük bir bakkal dükkanı olan ve bunun geliri ile ailesini geçindirdiğini söyleyen Melek Usta, "KOSGEB'in açtığı kurslara katılmam tavsiye edildi, bunun üzerine kurslara katılıp, iki ay kurs gördüm. Ardından yapılan sınavların tamamında başarılı olmama rağmen KOSGEB Müdürü Hami Danış'ın onay vermemesi sonucu kredimi alamadım. Başkalarına tek imza ile kredi verilmesine rağmen benim daha önce AK Parti'de görev yapmış olmamdan ötürü MHP'ye yakın olan KOSGEB Müdürü Hami Danış tarafından kredimin engellendiğini düşünüyorum" dedi.

İSTEDİKLERİNE KREDİYİ VERİYORLAR

Yapılan keyfi uygulama sonucu borç batağına düştüğünü ve ailesinin dağılmak üzere olduğunu belirten Usta, "Bana söylenenlerin tamamını yapmış ve sınavlardan başarılı çıkmış olmama rağmen kredimin onaylanmamasına bir türlü anlam veremiyorum. Önce kursa tabi tuttular, ardından sınav yaptılar, daha sonra iş yeri açtırıp giderlerle ilgili faturaları istediler tamamını hile yapmaksızın gerçek değerlerinin altında rakamlarla temin edip, faturaları KOSGEB idaresine getirmeme rağmen daha sonra yaptığım ödemelerin banka dekontlarını getir dediler. Ben böyle saçmalık görmedim. Hangi esnaf aldığı tüpün, etin veya diğer mutfak giderlerinin parasını banka yoluyla ödediğini bana söyler misiniz? Kanaatimce işi yokuşa sürebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

DİĞER İLLERDE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK

Uğradığı haksızlıkla ilgili diğer illerdeki uygulamaları da araştırdığını söyleyen Melek Usta, Samsun dışındaki hiç bir ilde böyle bir uygulama olmamasına rağmen Samsun'da sadece KOSGEB Müdürü Hami Danış'ın keyfi uygulamaları sonucu insanların perişan olduğunu tespit ettiğini ifade etti.

BAŞBAKANIMIZA VE HÜKÜMETİMİZE İHANET

Usta, "Bir yandan hükümet dar gelirli vatandaşlara ve işsizlere iş bulmak için bunca uğraş verip, kaynak yaratırken diğer yandan sırf siyasi düşünceleri nedeni ile vatandaşa zulmedenler hem Başbakan'a hem de siyasi iktidara ihanet ettiklerini unutmamalılar. Yapılan bu yanlış uygulamalarla ilgili hem milletvekillerimizin hem de AK Parti İl Başkanlığı'nın bir çalışma yaparak gerçekleri ortaya çıkarıp, hata yapanların cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum