Köpeklere 'insanmış gibi' davranmayın uyarısı

Köpeklere 'insanmış gibi' davranmayın uyarısı
SAMSUN’da bulunan bir köpek eğitim merkezinin sahibi Gökhan Gökçe, "Köpek bakımı üstlenen kişiler bazen onları köpeklikten çıkarıyorlar, onlara doğalarına aykırı bir şekilde bebek gibi, insanmış gibi davranıyorlar.

 Bu durum köpeğin asosyal olmasına, saldırgan olmasına neden oluyor. Bunu özellikle kadınlar annelik içgüdüsüyle yapıyor" dedi.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 5 yıl önce 8 dönüm alan üzerine kurulan köpek eğitim merkezinin sahibi Gökhan Gökçe, köpek sahibi olan kişilere uyarıda bulundu. Köpek bakımının çok ciddiye alınması gereken bir iş olduğunu belirten Gökçe, "Köpek bakımı üstlenen kişiler bazen onları köpeklikten çıkarıyorlar, onlara doğalarına aykırı bir şekilde bebek gibi, insan gibi davranıyorlar. Asosyal yetiştiriyorlar. Çok sevdiklerini düşünüp el bebek gül bebek tutup aslında çok büyük zarar veriyorlar. Sürekli kucaklarında taşıyıp, evden dışarı çıkarmayıp, korumaya çalışıp köpeklerin asosyal olmalarına neden oluyorlar. Köpek dışarıda çıkacak ki dışarıdaki diğer köpekleri, diğer hayvanları, arabaları, diğer insanları, çocukları, görecek bunları göre göre sosyalleşecek. Onlara insanmış gibi davranarak aslında çok kötü bir şey yapıyorlar. Köpeğin özgüveni zayıf oluyor, bazı durumlarda bu saldırganlığa kadar ilerleyebiliyor" diye konuştu. 

Özellikle kadınların köpeklerine bu şekilde davrandıklarını dile getiren Gökhar Gökçe, "Annelik içgüdüsü ile bu şekilde yapıyorlar. Biraz daha dominant olup kuralları koymaları lazım ve o kurallar doğrultusunda hareket etmeleri gerekiyor. Köpeklerde en çok karşılaştığımız sıkıntılardan bir tanesi eğitimi en çok problem çıkartabilecek köpekler özgüveni düşük köpekler. Köpeğiyle yanlış ilgilenme, davranmadan dolayı kendine güvenemiyor. Dışarı çıktığında nasıl hareket etmesi gerektiğini nasıl davranacağını bilmiyor. İlk defa köpek sahibi olan kişiler mutlaka internet aracılığıyla veya kitaplardan köpek eğitimi konusunda bilgi alıp uygulamalı. Bu yapılamıyorsa köpekler profesyonel köpek eğitim merkezlerine getirilmeli" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.