'Koca Seyit' ağlattı

'Koca Seyit' ağlattı
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “ Koca Seyit” isimli tiyatro duygu dolu anlar yaşattı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri haftası dolayısı ile İzmir Efsane Sahnesi Mehmet Demirkesen Tiyatrosu tarafından Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde “Koca Seyit” isimli oyun sahnelendi. Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatından kesitlerin yer aldığı oyun büyük beğeni topladı. 276 kiloluk top mermisini sırtı ile kaldırarak ateşlediği top mermisi ile Çanakkale savaşının seyrini değiştiren Havranlı Koca Seyit'in hayatını anlatan oyunun bazı sahnelerinde duygulanan izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.
Koca Seyit Köyü'nde kahramanın o zaman hayatta olan kızı Ayşe Yıkar'dan hayat hikayesini dinledikten sonra tiyatroya taşıyan İsmail Gülnar'ın yazdığı, Mehmet Demirkesen'in yönettiği oyunu İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eşi Lütfüye Demirtaş, MHP Meclis Üyesi Mustafa Okur, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Daire Müdürleri, Belediye Personeli ve çok vatandaş izledi. Yürek burkan tiyatronun son sahnesinde duygulanan seyirciler oyuncuları ayakta alkışlandı. Alkış sonrası tüm oyuncuları tek tek kutlayarak çiçek takdim eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş , “ Çanakkale savaşında ecdadımızın vatan toprakları için nasıl mücadele ettiğini, yurdumuzu hangi şartlarda bizlere emanet ettiğini bu tiyatro ile iliklerimize kadar hissettik. Millet olarak sağduyulu bir toplumuz. Bu toprakları başka milletlerin esaretine teslim etmeyecek kadar milli duyguları yüksek bir milletiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden Çanakkale Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.