Kış Lastiği İçin Son Gün 1 Aralık

Kış Lastiği İçin Son Gün 1 Aralık
Kış lastiği takma uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık Salı günü başlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira ceza uygulanacak.

CEZA 519 TL

Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğu, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira ceza ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.

"FRENLEME SİSTEMİ İÇİN İDEAL"

Kış lastiklerinin durma sisteminde çok büyük etkisinin olduğunun altını çizen Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, "Kış mevsiminde kış lastiklerinin kullanımı Valiliklerce tespit edilen tarihlerde yapılıyor. Geçen sene Samsun Valiliği'nce verilen tarih 1 Aralık'tı. Kış lastiği takma uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bu sene de 1 Aralık Salı günü başlıyor. Bu tarihten itibaren kış lastiği kullanım zorunluluğu getirilecek. Ancak o tarih öncesinde sürücülerimizin bugünden itibaren daha tedbirli olması, can ve mal güvenlikleri açısından  kar lastiklerini taktırmaları konusunda uyarıyorum. Uygulamaya başlanıldığından itibaren bu kurala uymayanlara 519 TL ceza yaptırımı söz konusu. Tüm araç sahiplerinin araçların en kısa zamanda kış lastiklerini taktırmalarını ve trafiğe uygun bir şekilde araç kullanmalarını öneriyorum." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.