Keloğlan Sahnede

Keloğlan Sahnede
Tiyatro Amisos Gazi Sahnesi'nde Samsunlu Yazar Cemalettin Kavaklıgil'in KELOĞLAN HEKİMBAŞI adlı güldürü oyunu sahneliyor.

Özellikle çocuklardan büyük ilgi gören ıyun ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsun Tiyatro Amisos Genel Sanat Yönetmeni Cemal Şenkal, "Geleneksel Türk kahramanlarımızı çocuklarımıza anlatıp,ölümsüzleştirmek için bu oyunumuzu sahneliyoruz. Amisos Tiyatro olarak 15. Sanat yılımızda daha bir çok önemli eseri sahnelemek için hazırız." dedi.
Samsun'un masalcı dedesi Cemalettin E.Kavaklıgil'in masallara gönderme yaparak yazdığı KELOĞLAN HEKİMBAŞI adlı güldürü oyunu, Amisos Tiyatro tarafından kendisine has yorumu ile sahneleniyor. Gazi Sahnesi'nde sahnelenen esere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Önceki gün galasını yapan oyun okul öncesi öğrencilere ve kreşlere ev sahipliği yapacak.

Masalcı Dede Cemalettin E.Kavaklıgil'in 'Keloğlan Hekimbaşı' adlı çocuk oyunu Devlet tiyatroları tarafından repertuvarlarına alındı ve Mili Eğitim Bakanlığı tarafından da kitap olarak da basıldı. .'Keloğlan Hekimbaşı' oyununda Arslan Çevik, Osman Doğan, Olcay Erdem, Merve Kaygusuz, Merve Yıldırım oyuncu olarak sahneye çıkıyorlar. Oyunda baştan sona halk ağzı ve diliile köy seyirlik tekniklerik ullanılarak masal havası da güçlendiriliyor.

Gamze AYDIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.