Kadına Şiddet tiyatro sahnesinde

Kadına Şiddet tiyatro sahnesinde
Samsun İl Özel İdaresince organize edilen kadına Şiddet Konusunda toplumumuza farkındalığı arttırmak üzere başlatılan çalışma kapsamında Bafra'da ve Vezirköprü'de ilçelerde tiyatro gösterimleri yapıldı.

Kadınların maruz kaldıkları kalabilecekleri şiddet olayları konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması için sanatsal etkinlik ve bilgilendirme yolu seçilmiştir. Bu kapsamda Samsun İl Özel İdaresi tarafından , İlçelerimizi kapsayacak 3. Sayfadan Kadın Hikayeleri konulu ücretsiz oyun ile oyun öncesinde ilgili kurum temsilcilerinin katkıları ile hazırlanan ortak bir sunum yapıldı.

Kadına karşılaşabileçkleleri sorunlar karşısında, nasıl davranacakları, nereye gidip başvurabilecekleri ve nasıl bir yol izleyecekleri konularında bilgilerin aktarıldığı toplantılarda İl Özel idare Ar-Ge Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı, Mehmet Huntürk, Çevre Yük. Müh. Eşitlik Birimi Sorumlusu Nurcan Gürses, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Necmettin Aygün, Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğba Talay, İl Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müd Filiz Şen Gönül, Büyükşehir, Belediyesi Kadın Danışma Merkezinden Gülen Acar, J. Kd. Bçvş. İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Erkan Güngör, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Suçları İşlem Astsubayı Nuray Yeşilkaya, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Suçları İşlem Astsubayı , Sibel Kement , Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Birgül Bilgin , Karadeniz İlleri Kadın Platformu II. Başkanı Belgin Kadıoğlu , Kadın Aile Platformu Başkan Yrd. Halise Mutlu, Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Atalar' da görevli olarak bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.