İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİ

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİ
Kimsenin aklına bile gelmeyecek, akıl karı olmayan işlerin gerçekleştirildiği Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde dönen dolaplarla ilgili olarak bugün biz susuyoruz. Vatandaş konuşuyor.

SAMSUNLULARIN ŞOK EDEN İDDİALARI
6 haftadır manşetten verdiğimiz Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin skandalları ile ilgili olarak vatandaşlardan öyle ilginç görüşler ve iddialar geldi ki okuyanların aklı hayali durur. Üniversiteyi adeta Akrabalar Cumhuriyeti'ne çeviren Rektör Hüseyin Akan'ın yaptığı tüm usulsüz icraatlarını belgeleri ile yayınladıktan sonra Samsun halkından rektör Akan'a çığ gibi tepki oluştu. Tepkilerini dile getiren Samsunlular öyle ilginç iddialar ortaya attı ki bu görüşleri ve iddiaları sizlerle paylaşmak istedik. Altı hafta boyunca da her Pazartesi günü sizlerin görüşlerinizi yayınlayacağız. Bu hafta VARAN 1 olarak verdiğimiz KİM KİMİ OKUTACAK?manşet haberimize yapılan yorumları yazıyoruz. Yorumlarda bizim yazdıklarımızın az bile olduğunu dile getiren vatandaşlar tüm yetkili makamları göreve davet ettiler. Rektör Akan ile ilgili olarak ortaya atılan ilginç iddialar ise şok etti. İşte üniversitedeki dönen dolaplarla ilgili olarak vatandaş görüşleri....

KULDAN UTANMIYORSANIZ ALLAHTAN KORKUN BARİ:İLAHİYATCI

Geçmiş dönemlerde hangi Kesk yöneticisi veya Türk Eğitim Sen yöneticisi üniversiteye atandı gösterin. Eğer liyakatınız varsa milli eğitimde çok münhal kadro var oraya atanın, atanamazsınız çünkü orada sınav var.sınavı kazanacak kapasiteniz yok. milli eğitimi bitirdiniz bari üniversiteleri rahat bırakın. liyakat mış? hangi kriterle atandınız oraya. kuldan utanmıyorsunuz Allah C.C den korkun bari. Gün gelir bu haksız kazançlar çoluk çocuğunuzdan çıkar. Yüce yaradan kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.


ERSAN SALİHOĞLU

Sabah göndermiş olduğum yorumu neden yayınlamadığınızı anlamadım. Tekrar gönderiyorum: Adı geçen Öğretim Üyeleri araştırma görevlisi iken görevlerine son verilen kişilerdir. Kendileri Ondokuz Mayıs Üniversitesinin eski çalışanlarıdır. Bir iade-i itibar söz konusudur. Sürekli EBS ile ilgili yazan arkadaş adını ve sanını da yazarsan memnun olacağım. Eğitim Bir Sen'li üyelerin kurum değiştirme, görevde yükselme hakları yok mudur? Daha önceden Eğitim sen'liler için de ve Türk Eğitim Senliler için de aynı tepkiyi gösterdiniz mi merak ediyorum? Önemli olan liyakat sahibi kişiler midir? Kendilerine verilen görevleri yapıyorlar mı? Bunlar sorgulanabilir ama bunu sorgulayacak olan da sanırım sizler değilsiniz? Eğitim yöneticisi olduğunu yazan arkadaş kişisel hazımsızlıklarınız söz konusu ise sözüm yok ama isimlerini kısaltarak yazmış olduğunuz kişilerin içerisinde daire başkanı yoktur. Yüksek okul sekreteri ve şube müdürü olarak görevlendirilen kişiler vardır. Yönetimlerin kendilerine yakın hissettikleri güvenebilecekleri kendilerinden emin olabilecekleri insanlarla çalışmaları anormal bir durum değildir. Bu insanlar memleketimizin Milli Eğitim camiasında vazife yapmış güzide insanlardır. Atamaları suç da teşkil etmemektedir. Görevlerinin başında da layıkı ile işlerini yapmaktadırlar. Ayrıca Eğitim Bir Senin çiftliği mi sözü doğruları da yansıtmamaktadır. Görevlendirmeler ve ataması yapılanlar incelenirse bunun sizin abartınızdan başka bir şey olmadığını siz de anlarsınız. Diğer yönetimlerin atamaları incelendiğinde bir tane istisnai durum bulamazsınız. Atamalar ya KESK Yada Kamu Sen referanslı olurdu. Ben size bu dönemde atanmış olan Eğitim Bir Sen li olmayan bir çok isim sayabilirim. İstirhamım yönetimlerin işlerine muhalif olurken gerçekleri görerek yazılar ve yorumlar yazmanızdır. Ersan Salihoğlu Omü Eğitim Bir Sen Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Editörden cevap bu yazdıklarını araştırdım öyle bir durumu tespit edemedim, şayet dediğiniz doğru ise evrakları ile göndermeniz halinde yayınlarız, aksi takdirde sadece cevap vermek olayın doğru olduğu anlamına gelmez.


EL İNSAF

Yazıklar olsun ki yine seçim yaklaştı ve üniversite içindeki ayaklı gazeteler çalışmaya başladı. Şu anda yanlışlıklar yapılmadığını kimse söyleyemez tabi ki Ama geçmiş dönemle kıyaslandığında bunlar solda sıfır kalır... Geçmiş dönemde yapılanların yanında bunların esamesi okunmaz. O yüzden eleştirilerde biraz insaflı olalım beyler...


YALAN HABER

Fen-Edebiyat fakültelerinin görevi sadece öğrenci yetiştirmek değil, araştırma da yapmaktır. Ayrıca, Söz konusu kişilerin atandığı tarihleri incelendiğinde, o tarihlerde fizik bölümünün gündüz ve gece bölümleri vardı. Daha sonraki tarihlerde, Fen ve mühendislik bölümlerine tercihler azalmıştır. Sebebini öğrenmek istiyorsanız da açıklayayım: 1. Nufus artışı yavaşladı. 2. Çok sayıda üniversite açıldı. Üniversiteler bölge üniversitesi olmaktan ziyade "şehir üniversitesi" oldu. 3. İş bulma oranı yüksek olan bölümler-fakülteler tercih edilir oldu. 4. Artık eskisi gibi üniversiteyi kazanamayan, üniversite kapısında bekleyen öğrenci kitlesi yok. Yukarıda söylenenler çerçevesinde, bir insan onca emek vererek doktora yapıyor, sis ondan bıranş değiştirmesini talep ediyorsunuz; Bu insanın kendi mesleğini yok sayması anlamına gelir. Eğer sizler sorumlu gazeteci iseniz, bu yazdıklarımı araştırır ve bunun sonunda düzeltme yayınlarsınız. OMU rektörlük seçimi yaklaşıyor. Seçim yaklaştıkça böyle bel altı vurmalar olacak; geçmişte de olmuş, gelecekte de olacak. Ancak Gazeteciler, gazeteler buna alet olmamalıdır.


MÜHENDİS

Öğretim elemanları sadece öğrenci yetiştirmek değil aynı zamanda araştırma yapmaktır.


FİZİK BÖLÜMÜNE İLAHİYATÇI EBS'Lİ

Milli eğitimde ne kadar bi namaz ilahiyatcı varsa üniversiteye atandı,fizik müzik fark etmez para gelsinde. sayın akan rektör olduktan sonra kaç ebs üyesi ilahiyatcıyı meb den üniversiteye atadı. ilahiyata atananlara sözüm yok.


AMAN YOLLA...DURMUŞ

YOLDAŞ RUMUZLU YORUMCUNUN NİYETİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK. AYNI YOLDAŞIN YOLDAŞLARI BU İŞLERİ YAPARKEN YOLDAŞ KEYİFLENİYORDU. YAPILANLAR ELBET YANLIŞ. BU MOLLALARIN DA YOLDAŞLAR GİBİ YOLDAN ÇIKMALARI HİÇ HOŞ DEĞİL.AMAN YOLLA BEYOĞLUNA YOLLA MOLLA YOLLA YOLDAŞ YOLLA. AYNI TAS AYNI HAMAM.


OMÜ EBS nin ÇİFTLİĞİ Mİ?:EGİTİM YÖNETİCİSİ

OMÜ son zamanlarda ebs yöneticilerini ve bazı öğretmenleri,daire bşk,fakülte sekreteri gibi hak etmedikleri görevlere nasıl atamıştır.Kul hakkı yemek ilahiyatcılara mübah mı?örnek:N.MA.T-C.ÇE..K- A.DAĞ...EN,hangi kariyer ile atandılar.İlim yuvasında milli eğitimde hiç bir işe yaramayan hatta kendi çocuklarını bile eğitemeyenlerin ne işi var. Öldürdüğünüz eğitime yasin mi okutacaksınız bunlara. bunlar yasini de parasız okumazlar.


GÖREVE DAVET:EKBER

SAYIŞTAYI GÖREVE DAVET EDİYORUZ KAMU MALININ HOYRATÇA HARCANMASINA KARŞI.NERDE DEVLET NERDE KANUNLAR NERDE ADALET GÜÇLERİ...


HELAL SANA YOLDAŞ

HELAL SANA SAYIN BAHADIR.SONUNDA SAMSUN'UN ÇOK BÜYÜK KANAYAN YARASI BİLİM YUVASI OLMASI GEREKİRKEN CEHALETİN KOL GEZDİĞİ MEKANA HOŞ GELDİNİZ BİRAZ DAHA İÇERİ ALALIM SİZİ SİZ BU İŞİ ÇÖZERSİNİZ.ÖĞRETMEN EĞİTİMNCİ DEMEK SAYGI HÜRMET GEREKTİRİR BİZDE.BUNLAR NE EĞİTİMCİ NE DE SAĞLIKÇI KOLTUK DELİSİ MAKAM MEVKİ DELİSİ PROTOKOL ... DAHA YAZMAYACAĞIM NEDE OLSA ÜSTLERİNDE EĞİTİMCİ KİMLİĞİ VAR KOLAY GELSİN BAHADIR BEY SANA İŞİN ÇOK UZUN.










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum