İlkadım'da 4’üncü geleneksel şiir yarışması sonuçlandı

İlkadım'da  4’üncü geleneksel şiir yarışması sonuçlandı
İlkadım Belediyesi tarafından Samsunlu şair Cemal Safi'yi anmak adına bu yıl deprem afeti yaşayan illere ithafen (Gelin Birlik Olalım Yarın Çok Geç Olmadan) adı altında gerçekleştirilen 4’üncü geleneksel şiir yarışması sonuçlandı.

Sanatın iki seçkin dalı olan şiir ve musikiye hatırı sayılır iz bırakarak Türk Edebiyatında haklı bir yer edinen, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeye katkıları vesilesiyle Türkçeyi en iyi kullanan şair ödülüne layık görülen, şair Cemal Safi'ye adanan 4’üncü geleneksel şiir yarışmasının kazananlar belli oldu. Ölümünün 5. yılında geride birçok eser bırakan Cemal Safi adına düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin birçok ili ve yurt dışından 3 bin şiir yarıştı. 7 kişilik jüri ekibinin hassasiyetle değerlendirmeye aldığı şiirler deprem afeti yaşayan illerin adına yönelik sıralamaya girdi.” Birlik Manzumesi” adlı şiiri ile Mustafa Sade (Şanlıurfa) Ödülü ile birinci,” Çimen Rengi Sabahlar” adlı şiir ile Ülkü Olcay (Adana) Ödülü ile ikinci,” Devran” adlı şiirle İbrahim Şaşma (Adıyaman) Ödülü ile üçüncü, oldu.

ilk-8298.jpg

“Depremi yaşayan 11 il adına kazananlar belli oldu”
Gecede; ”Birlik” şiiri ile Gülay Öztürk (Hatay) Ödülü,”Bir Hüzün Sağnağı” şiiri ile Nihat Malkoç (Kilis) Ödülü,”Kardeşlik Türküsü” şiiri ile Kamil Çelik (Malatya) Ödülü,”Birlik Var” şiiri ile Aynur Duman (Diyabakır) Ödülü,”İncitmeden” şiiri ile Yakup Gümüş (Kahramanmaraş) Ödülü,”Göçük Ay” şiiri ile Nilüfer Sönmez (Elazığ) Ödülü,Dervişhan Bohçası 2 şiiri ile Turgut Ataşçı (Osmaniye) ödülünü almaya hak kazandı.

ilk-8319.jpg

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde gerçekleşen programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Şahin Köktürk, SASAD Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu, Kenan Yavuzarslan, Aşık OBALI (Mustafa Bilir) dereceye giren şiirleri seslendirdiler.

ilk-8325.jpg

Samsun’u çok seven, Samsunlu olmaktan gurur duyan ve bunu her vesileyle dile getiren, besteli bestesiz şiirleriyle sadece Samsun'un değil bütün Türkiye'nin bir değeri haline gelen şair kıymetli sanatkarımız Cemal Safi adını yaşatmak adına ilçemizin sokaklarına ve Kültür Merkezimize ismini vererek gelecek kuşaklara taşdıklarını kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Burada sanatseverlerimiz hepsi bir arada.Cemal Safi üstadımızla yakında tanışma fırsatını bulup sohbet etme imkanı bulan birisiyim.İçinde bulunduğumuz Acem Tekkemizi kültür evi olarak bu amaca yönelik tahsis ettik. Bizden sonrada devam edip gideceğini umuyorum. Çünkü güzel olan şeyleri kimse bozmaz. Bu gece benim içinde özel bir gece. Çünkü bende bir depremzedeyim. Adapazarı depreminden enkazdan çıktım.Ülke olarak deprem dolayısıyla acı kayıplar verdiğimiz felaket sonrası birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına 11 ile ithafen düzenlenen şiir yarışması daha da anlamlı oldu. Bu yarışmada kaybeden olmadı. Katılan tüm şairlerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu bize ki bizi biz yapan değerleri yazdıran bir şehrin evlatlarıyız” diye konuştu.

ilk-8387.jpg

Adıyaman ödülünü alan İbrahim Şaşma’nın Devran adlı şiirini seslendiren” Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal,”Tüm şairlerimizi tebrik ediyorum.Şiirlerin deprem illerine özgün kılınması ise ayrı bi güzel olmuş.Bende depremde görevli olarak Kahramanmaraş elbistana gittim.Gerçekten büyük bir dayanışma örneği sergiledik millet olarak. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bu akşam bizleri yalnız bırakmayarak bu güzel atmosferi oluşturan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ilk-8314.jpg

ilk-8334.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.