Hayatlarında ilk defa tiyatro izlediler

Hayatlarında ilk defa tiyatro izlediler
Ak Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy ile Bir Ders” adlı Köy Çadır Tiyatrosunun son durağı Canik İlçesine Bağlı Başalan Köyü oldu.

İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İl Gençlik Kolları yürütme ve yönetim kurulu üyeleri; Canik İlçe başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve çok sayıda partilinin de katıldığı gösterim, cocukların büyük beğenisini topladı.

Daha Önce Hiç Tiyatro Seyretmemişler

Tiyatroyu seyreden çocuklar daha önce hiç tiyatro seyretmediklerini ifade ederken büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve vatan için yaptıklarını öğrenmek bizim için çok güzeldi ifadelerini kullandılar. Gösteriyi izletme imkanı sunan büyüklerimize çok teşekkür ederiz.''dediler.

Genç'ten Nevruz Öğüdü

Organizasyona katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç yaptığı konuşmada “öncelikle böyle bir organizasyonu Samsun'umuza kazandıran ve tiyatroyu kolay bir şekilde erişemeyecek olan köylerimize götüren ve en önemlisi Mehmet Akif ERSO gibi büyük bir vatan şairini gençlere anlatmayı hedefleyen başta Gençlik Kolları İl Başkanımız syn. Caner GÖKTEPE olmak üzere bütün ekibini kutluyorum. Bizi burada misafir eden Başalan köyü sakinlerine ve tiyatromuzu seyretmeye gelen yavrularımıza sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyorum” diye seslendi.Konuşmasının devamında çocuklara seslenen syn. Genç “ bugün burada tiyatro seyretmenin yanında aslında çok anlamlı bir konuyu gündem yapış bulunuyoruz. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlayabilmek bizim için çok önemli onun eserlerine sahip çıkmak okumak ve öğrenmek en büyük görevlerimizden biri olsa gerek” diyerek sözlerine Üstad Mehmet Akif ERSOY'un NEVRUZ adlı nasihatını tekrarlayarak son verdi.

Göktepe'den Teşekkür

Gösterimin sonunda söz alan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı syn. Caner Göktepe konuşmasın da “ bizileri bugun burada yalnız bırakamayan basta Canik Belediye başkanımız, İlçe başkanımız olmaz üzere tüm teşkilat mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Her sedyen önce programımıza katılarak anlamlandıran kardeşlerimize şükranlarımız sunuyorum. Üstadı anlamak ve anlatmak için çıktığımız bu yolda umuyorum ki kardeşlerimizi tiyatro ile tanıştırmış ve bir nebzede olsa büyük şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un hayatında bir kesitler öğretebilmişizdir. Başalan halkına misafirperverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ve konuşmamın sonunda bu organizasyonu hayata geçebilmesi için bizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız syn. Suat KILIÇ' teşekkürlerimi sunuyorum.' Dedi..



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.