Hatalı oy kullanımını engellemek için simülasyonla eğitim

Hatalı oy kullanımını engellemek için simülasyonla eğitim
Türk yazılımcılar tarafından yapay zeka içerikleriyle hazırlanan "Oy Birliği Simülasyonu" ile Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amaçlanıyor.

Oy Birliği Platformu, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde hatalı oy kullanımının önüne geçip geçersiz oyların sayısını asgariye indirerek halk iradesinin sandığa eksiksiz yansımasını sağlamak amacıyla "Oy Birliği Simülasyonu" hazırladı.

thumbs-b-c-13ac35f4b6779e94721634863b0d6bbb.webp

Türkiye'de seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amacıyla kurulan, tarafsızlığı ve şeffaflığı temel ilke olarak benimseyen, güçlü demokrasi için her oyun eşit derecede önemli olduğuna inanan, her görüşten vatandaşın bir araya gelerek oluşturduğu Oy Birliği Platformu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde halk iradesindeki kayıpları azaltmak için harekete geçti.

08-nisan-09-mart-07-aa-31061222.jpg

Türk yazılımcılarca metaverse alanında yapay zeka içerikleriyle oy kullanma simülasyonu hazırlayan platform, özellikle bu yıl ilk kez sandığa gidecek seçmenin deneyim kazanmasını hedefliyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.