GELECEĞE YATIRIM BU MU?

GELECEĞE YATIRIM BU MU?
2011 yılında Samsun'un Canik ilçesindeki geleceğimiz olan öğrencilerin yetiştirildiği eğitim yuvasını gören herkes şok olacak. Okullar açılmadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Samsun Valiliği'ne kadar tüm yetkili kurumlar eğitimde kaliteyi artırdığın

'VİRANE BARAKADA EĞİTİM Mİ OLUR?

Yeni eğitim,öğretim yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da başladı.Okullar açılmadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullardaki tüm eksiklerin giderilmesi konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ederek ilk ders zilini önceki gün çalmışlardı. Ancak Müdür herşeye,her donanıma sahip okulda ders zili çalarken Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Başalan Cumhuriyet İlköğretim Okulunu görenler şaşkına dönecek. 2011 yılında halen daha bu şekilde eğitim yuvasının olması bu kadarına da pes dedirtti. Çocuklarının barakada eğitim görmesine tepki gösteren veliler ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ''Virane barakada eğitim mi olur?” diyerek Müdüre tepki gösterdiler.


“EĞİTİM ÇOCUKLARIMIZIN DA HAKKI”

“Eğitim bizim çocuklarımızın da hakkıdır diyen öğrenci velileri, Ama şu barakalarda eğitim mi olur? Viraneye dönmüş, her tarafı dökülen barakanın hiç olmazsa onarımını bile yapmıyorlar. Acaba yöneticiler çocuklarını böyle dökülmüş barakalarda öğrenime gönderirler mi?” diye konuştular.


YIL 2011 BURASI SAMSUN

2011 yılında hükümet tüm öğrencilere tablet bilgisayar dağıtmayı planlarken ve bunun ihalesi gerçekleşmişken, cumhuriyet tarihinde ilk defa eğitime ayrılan pay her şeyin önüne geçmiş iken Samsun Büyükşehir'e bağlı Canik ilçesinde bulunan Başalan Cumhuriyet İlköğretim Okulunu görenler,1940 lı yıllarda mı yaşıyoruz diye soruyor kendi kendine. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri umursamıyor ve burada eğitim yapılıp yapılmadığını bile merak etmiyor diyen öğrenci velileri İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'a tepki gösterdiler. Veliler,Hülya Ertürk Koç hanımefendi 80.000 TL lik otomobiline binerken bu yavruların halinden ne anlar ''diye konuştular.


Okullar açıldı biz yine eğitime önem veriyoruz açıklamalarını dinledik. Ne kadar eğitime önem verdikleri belli oluyor diyen veliler,''İl müdürü okulların açıldığı gün bu barakadaki bizim çocuklarımızla da fotoğraf çektirip açıklama yapsaydı.''dediler


Zelfi VURAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum