Etkinlik 10-13 Ağustos'ta gerçekleştirilecek

Etkinlik 10-13 Ağustos'ta gerçekleştirilecek
Bakan Mehmet Fatih Kacır, "Tek bir gencin, bir çocuğun dahi bu etkinliklerden ilham alarak uzayı sevmesi belki gelecekte Türkiye'nin önemli uzay sistemlerini geliştiren bilim insanlarından biri olmasına vesile olacak." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri Antalya Saklıkent'te 10-13 Ağustos'ta yapılacak. Bilim ve Teknik Dergisi tarafından ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent'te düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkılarıyla TÜBİTAK'ın koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Astronomi meraklıları Türkiye'nin en büyük gözlemevi olan ve en donanımlı teleskoplarının bulunduğu TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Yerleşkesi'nde gerçekleşecek etkinlikte bir araya gelecek. Etkinliğe katılanlar yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Saklıkent'te uzman astronomlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı bulacak.

Katılımcılar kura ile belirlenecek
Saklıkent Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katılmak isteyenler resmi internet sayfası "gozlem.tug.tubitak.gov.tr" adresi üzerinden 7 Temmuz saat 23.59'a kadar başvuru yapılabilecek. Etkinliğe katılacak 1000 kişi, Türkiye'nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından kurayla belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.