ERDOĞAN: BİZİM TEK BİR BESMELEMİZ YETER

ERDOĞAN: BİZİM TEK BİR BESMELEMİZ YETER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitinginde yine Gezi Parkı olaylarına değindi. Milyonlarca tweet atıldığını söyleyen Başbakan"Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar.

Onlar yıksınlar, bizim tek bir la havlemiz bütün tuzağı bozar. Sakın bu oyunlara gelmeyin'' dedi.
50 BİN KİŞİ MEYDANA AKIN ETTİ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitingi'ndeki konuşmasına alandakileri, Samsun'u ve ilçelerindeki vatandaşları selamlayarak başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki yaklaşık 50 bin kişinin 'Başbakan Erdoğan' sloganlarıyla kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli İradeye Saygı' mitinginde muhalefeti eleştirerek Gezi Parkı olaylarına değindi. Konuşmasına "Güneşin doğduğu şehir Samsun'dan, Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı şehir Samsun'dan, Karadeniz'in lokomotifi Samsun'dan tüm Karadeniz'i tüm Türkiye'yi gönülden selamlıyorum" diyerek başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz söyleyeceği neyle söyler" diye konuştu.
İşte Başbakanın konuşmasının satırbaşları;
KARADENİZ İNSANI VANDALLARA GEREKEN CEVABI VERDİ
Karadeniz vandallara söyleyeceğini söyledi. Ne diyor Karadeniz türküsü Darardı Karadeniz doldu da taşamıyor. Karadeniz haftalardır doldu ama taşmadı. Karadeniz doldu ama taşkınlık yapmadı. Karadeniz siyasette söyleyeceğini sandıkta söyledi. İnşallah yine sandıkta söyleyecek. Biz Samsun'dan haykıracak söyleyeceğimizi tüm Türkiye'ye dünyaya Samsun'dan duyuracağız. Karadeniz insanı vandallara gereken cevabı verdi. Doldu ama taşkınlık yapmadı. Kılıçdaroğlu gibi olaylara Karadeniz'in tulumuna gayda diyerek cevap vermedi. Bunların İstanbul'daki coşkuyu görünce oyunları bozuldu. İşte şimdi Samsun ben buradayım diyor. Samsun bu oyunu bozuyor ve bu tuzağı alt üst ediyor. Ben Ankara mitinginde bir şeyler söyledim. Biz itidalle bekleriz. Ellerimizi açıp dua ederiz. Onlar milyonlarca tweet atsınlar bizim bir tek besmelemiz oyunu bozar. Onlar yakıp yaksınlar bizim bir tek La Havle'miz hesaplarını alt üst eder. İşte bu milletin sabrı her şeye galip geldi.
2 MİLYAR AĞAÇ DİKTİK
CHP'lilerin kendilerine çevrecilik dersi vermeye kalktığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu CHP zihniyeti çöptür, kirliliktir, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir. Onlar iktidarken bu ülkede yağ, ekmek kuyrukları vardı. Şu anki genç kardeşlerim AK Parti iktidarında tokluğu gördüler. Yokluğu bilmiyorlar. O yüzden ayırt edemiyorlar. O gençlere seslendim; Bu Ak Parti iktidarında göremediğiniz ne? Söyleyemediler bir şey. Hatta bir tanesi 'Başörtüsü yüzünden yurtdışına çıktım. Ülkeye sizden sonra döndüm' dedi Hani özgürlüktü? Bu sabah bir baktım. CHP'liler toplanmış bir araya özgürlükten bahsediyor. Ne özgürlüğü ya. Sizin olduğunuz yerde özgürlük mü olur. Özgürlük AK Parti iktidarında başladı. Karşımızda CHP, MHP vardı. Onlara rağmen bu mücadeleden millet olarak galip çıktık." Konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine değinmeye devam eden Erdoğan 'Zahide Nine'ye övgüler yağdırarak konuşmasını sürdürdü. Başbakan Erdoğan, "Elinde molotof olan, taş olan teröristi bunlar sempatik gösterdiler. Ama Samsunlu bacılarım, ninelerim; bunlar Zahide ninenin kahramanca haykırışını hiç dile getirmediler. Yakıp yıkanları afacan çocuk gibi gösterdiler. Ama polisin sabrını, milletin vakarını hiç ama hiç göstermediler. Olayın başından itibaren sürekli yalan söylediler, manipülasyon yaptılar, hukuku ayaklar altına aldılar. Şimdi Taksim'e bakıyorsunuz. Bikinili çılgınlar çıkarıyorlar. Bu toplum bu mu ya. Sipariş bikiniliyi Taksim Meydanı'na çıkarıyorlar. Tahrik etmek için, bu toplumun sabrını taşırmak için bunu yapıyorlar" dedi.
"UTANMADAN 'MÜFTÜNÜN KARISIYIM' DEDİ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde CHP'ye ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ağır dille eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Zahide nineye para teklif ettiler. Ama o ne dedi? 'Benim maaşım var' dedi. Ben zannettim ki 'Benim sadakalarım sizi doyurur' diyecek sandım. O anaların eli de öpülür, ayaklarının altı da. Genç kızlarımıza diyorum ki; Sizin için örnekler onlar. Zahide nineler örnekleriniz. Bu duruşta birlik, beraberlik, bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak var. CHP'liler ne kadar ilkesiz. Biri utanmadan çıktı 'müftünün karısıyım' diye ortaya çıkıyor, Başına da örtü takmış. Aman bu oyunlara gelmeyin. CHP'nin geçmişinde çoktur bu oyunlar. Bu kadının iki yüzlülüklerini gördük. Şişli Belediyesi'nde çalıştığını gördük. Bunların ne kadar çaresiz olduklarını gördük. Polise eylemde küfreden, gençlere para veren CHP örneklerini de gördük" diye konuştu.
ULUSALCIYIZ DİYE YOLA ÇIKTILAR TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASINA MÜSADE ETTİLER
Türkiye'de 3 hafta devam eden Gezi Parkı eylemlerinden faiz lobisinin kazançlı çoktığını anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buna karşılık az da Türkiye ekonomisi, turizmi, imajını, uluslararası gücünü lekelendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:"Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor. Semboller, afişler, twitter, uluslararası medya aynı Türkiye'de başaramadıklarını Brezilya'da başarabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Şimdi özgürlük diyorlar. Türkiye'de hiçbir dönemde olmadığı kadar özgürlük var. Kimin giydiğine, içtiğine, nerede gezdiğine, tozduğuna karışıyoruz. Herkes istediği gibi giyiniyor. Bu ülkede giyimine karışılan varsa benim başörtülü kardeşlerimdir. Şu olayda bile başörtülü kızlarımız taciz edildi. Sen ne giyiyorsan giy ama başkasına saldırma. O da istediği gibi giyinsin. Bu ülkede başı açık, başı kapalı omuz omuza dolaşın. Biz rahatsız olmuyoruz, sen neden rahatsız oluyorsun. Farkına varamadığınız bir oyunda hepiniz gönüllü bir nefer olarak kullanıldınız gençler, aldatıldınız. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye yola çıktılar. Faiz lobisinin neferi oldular. 'Ulusalcıyız' diye yola çıktılar, Türk bayrağının yakılmasına seyirci kaldılar. AKM'nin üzerinde teröristlerin poster, illegal örgütlerin paçavraları, bize hakaret içeren pankartlar var. 'Ulusalcıyız', 'CHP'liyiz' diyenler 'Ne oluyor?' diyemiyorlar. 3 gün yurt dışındaydım. Bunu görünce tahammül mümkün değildi. 24 saat içinde 'indirin' dedim. Polisimiz indirdi. 'Şafak operasyonu' dediler. Bir de anıt var. Terör örgütünün posteri, yanında Mustafa Kemal'in resmi, yanında Türk bayrağı var. Neredesiniz ulusalcılar? Polisimiz onları da temziledi. Ne yapacaktı polis? Temizlemeyecek miydi? Polisimiz görevini yaptı. Polisimize bu süreçte çok zulmettiler. Hataları da olabilir. Bakanlığımız bu konuda çalışma yapıyor. Ama polisimize bu kadar vurmak, dünyaya böyle göstermek ihanettir. Sen de yarın dara düştüğünde müracaat edeceğin yer polistir, 'Gel beni koru' diye. Polisimiz olmadan mı bir devleti yöneteceğiz."
KILIÇDAROĞLU'NA GENEL MÜDÜR DEDİ
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Genel Müdür' ifadesini kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:"CHP Genel Müdürü kalkmış, Almanya Başbakanı Merkel'e mektup yazmış. Kendi ülkesini şikayet ediyor. Hala genel başkan olamadı, genel müdürlükte kaldı. Milleti ile konuşmak yerine gidiyor başka ülkenin liderine ağlıyor. Reyhanlı'da 53 kardeşimiz şehit oldu. Bu tezgahtan CHP, CHP'li vekiller çıktı. Bu genel müdürün hiç sesini soluğunu duydunuz mu? Dünya, 53 şehitle ilgili açıklama yaptı mı? Hayır. Ama Gezi Parkı ile ilgili düğmeye basıldı ve hepsi yaygaralarını kopardı. 53 kardeşimi şehit eden Suriye de CHP'li vekillerimizi ağırlayanlardır. Tüm bu ahlaksızlık, hukuksuzlukların hesabını teker teker soracağız. Bu olayları başlatan, kışkırtanlara sandıkta milletim gereken cevabı verecektir. Milletin hesabı hukuk ve demokrasiyle sorulur. Kimin ne yaptığı belgeleriyle elimizde. Hepsini hukuka teslim ediyoruz. Bu oyunlar, tuzaklar bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Türkiye'nin milli gelirini 10.5 yılda 3 katına çıkardık, Önümüzdeki 10 yılda bir 3 kat daha arttıracağız."
DURMAK YOK YOLA DEVAM
Başbakan Erdoğan, bu süreçten güçlenerek çıktıklarını, şimdi her zamankinden daha güçlü olduklarını söyledi. "Kabuk daha güçlü" diyen Başbakan Erdoğan, 'Duran adam' eylemlerini eleştirirken, "Bazıları 'Duran adamlar' üretmişler. Hepiniz durun. Biz ise; 'Durmak yok yola devam' diyoruz. Onlar da durmaya devam etsinler. 2023 hedeflerine doğru biz emin adımlarla koşuyoruz" diye konuştu.
ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞTILAR
Konuşmasında 'Çözüm sürecine' de değinen Başbakan Erdoğan, Reyhanlı saldırısı ve son gösterilerle çözüm sürecinin sabote edilmesi istendiğini ifade ederek, şöyle dedi:"Aylardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor. Türkiye 30 yıllık bir meseleyi çözme noktasına geldi. İnşallah çarşamba günü akil insanlarla final toplantısı yapacağız. Akil insanlar şehirlerimizi dolaşırken bazı gruplar gösteri yaptılar. Kimdi onlar? Ulusalcılar. İşte o ulusalcılar Türk bayrağının yakılmasına seyirci kaldı. Çözüm sürecine kim karşı çıktı? CHP. O CHP Taksim'de her türlü paçavraya göz yumdu. Mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Milletim bunların ne denli samimiyetsiz olduğunu gördü. Bu oyun tutmadı, bu oyun bozuldu. Şimdi onlar bu bozulan oyunu başka yerden nasıl tuttururuz hesabında. Ama o hesap da tutmayacak. 'Eğer biz bu olayda başarılı olamazsak bu iktidar bundan sonra kolay kolay yıkılmaz' dediler. Günaydın. Yıkamayacaklar. Bu oyunun tamamından ülkemin dört bir yanı rahatsız oldu. Benim vatandaşım camide içki içen, ayakkabıyla camiye girenden, içerisini çöplüğe çevirenden rahatsız olmaz mı? Polisimize yapılan şiddetten, bu millet rahatsız olmaz mı? Onlara kaldırım taşlarıyla saldırdılar. Mecidiyeköy'de silahla ateş ettiler, bir polisi mi midesinden, birini ayağından yaraladılar. Polisim ateş etti mi? Biber gazı sıktı. Rahat dur biber gazı sıkmasın. Sen rahat durdun da polis gaz mı sıktı? Polis su sıkmayacak, biber gazı sıkmayacak da ne yapacak? Onun görevi o. Önce su, sonra biber gazı. Bu, onun asli görevi. AB müktesabatında var. Batı'nın polisleri ne yapıyor görmediniz mi? Yunanistan, Fransa, İngiltere ne yapıyor görmediniz mi? Bizde biber gazı sıkıyor diye birileri akıl veriyor. O aklı kendine sakla. Yeter ki o insan hukuk içinde ne yapmak istiyorsa yapsın. Kalkıp da kendi evimizde, mahremimize girecekse, belediyeye saldıracaksa kusura bakmasın orada da güvenlik güçlerimizi karşısında bulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.