ENGELLİLER İÇİN ÖRNEK ETKİNLİK

ENGELLİLER İÇİN ÖRNEK ETKİNLİK
10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması münasebeti ile Ayvacık Kaymakamlığı, Ayvacık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvacık Engelsizler Spor Kulübü Derneği tarafından...

İlçede yaşayan engelli vatandaşlara Samsunum 2 Gemisi ile baraj gölünde gezi turu ve yemek programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Halil Kalaycı, Halk Eğitim Müdürü İsmail Yiğit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Atar, Kaymakamlık Proje ekibi ve Ayvacık Belediyesi Personelleri katıldı.

"HER BİREY BİR ENGELLİ ADAYIDIR"

"Engelliliğin yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduduğunu söyleyen Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca "Unutmayalım ki, engelli olmak kişinin tercihi değildir ve her birey bir engelli adayıdır. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı vatandaşın önceliği olmalıdır. Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir." dedi.

"ASIL ENGELLİLER ONLARI GÖRMEYENLERDİR"

Yoğunluğu nedeniyle etkinliğe katılamayan Belediye Başkanı Mustafa Belur mesajında, "Asıl engelliler onları görmeyenlerdir diyerek sözlerine şöyle devam etti ‘’ Her Engelli kendisine imkan verilirse topluma sağlamlar kadar yararlı olabilir. Onların sabrına ve azmine hayran olmamak elde değil, Toplum olarak onlara sahip çıkılması, gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engellilerimizin engellerinin kaldırılmasını, daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ediyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

Kendilerine gösterilen ilgi karşısında son derece mutlu olan ve Samsunum 2 Gemisi ile baraj gölü üzerinde gezen engelli vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.