DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ!

DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ!
Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Başkanı Coşkun Arslan, Doktor Kamil Furtun'un görevi başındayken acımasızca vurularak cinayete kurban gittiği sebebiyle yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu;

"Samsun'un sevilen doktorlarından Kamil FURTUN uyuşturucu bağımlısı olduğu ifade edilen bir vicdansız tarafından görevi başında vurularak öldürülmüştür. İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğu, zevk için adam öldürdüm diyebilecek kadar aşağılık insanların bulunduğu bir ortamda yaşadığımızı bilmek son derece üzücüdür.

 

Doğumdan ölüme kadar her an ihtiyaç duyacağımız sağlık alanında mütevazı kişiliği, hastalarına olan yakınlığı ve insanlığı ile ön plana çıkan bir çalışanın yok yere öldürülmesi hepimizi bir kere daha düşünmeye sevk etmelidir. Yıllardır dillendirdiğimiz ve ne yazık ki bürokrasiden "Alperenler işine baksın" cevabını aldığımız uyuşturucu ve madde bağımlılığı hususlarında kesin önlemlerin alınması için daha kaç doktorun, daha kaç insanın hunharca öldürülmesi gerekmektedir! Olayı gerçekleştirirken kullandığı silahı bakkal dükkanından mı almıştır? Neden bireysel silahlanmayla ilgili daha ağır yaptırımlar uygulanmaz!

 

Toplumların en önemli ihtiyaçlarından biri de adalettir. Herkesin kendi hukukunu oluşturma çabasına girmemesi için adaletin tam anlamıyla tesisi elzemdir. Akdi takdirde toplum kargaşa ortamına sürüklenecek, memleket yaşanabilir olmaktan çıkacaktır.  Devletin asli vazifelerinin en başında da toplumun en önemli ihtiyacı olan adaletin sağlanması gelmektedir. Adaletin tesis edilemediği yerlerde "zevk için adam öldürmek" basit bir olay olarak algılanırken, adaletin tam olarak uygulandığı yerlerde bir karıncayı bile incitmek zordur. "10 yıl sonra nasıl olsa çıkarım" diyerek adaletle alay edercesine adam öldürenlere, cinsel istismar suçlarına, gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarına ve devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör olaylarına karşı idam cezası gelmelidir.


Değerli doktorumuza Allah'tan rahmet dilerken ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Sağlık camiasının ve milletimizin başı sağolsun."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.