ÇİFTLİK GÜNDEN GÜNE ERİYOR

ÇİFTLİK GÜNDEN GÜNE ERİYOR
Türkiye genelinde isim yapmış, Samsun'un en ünlü caddesi olan İstiklal Caddesi (Çiftlik) gün geçtikçe cazibesini kaybediyor.

HALKIN ORTAK ŞİKAYETİ
Bir zamanlar şehrin en işlek ve adeta cazibe merkezi olan Çiftlik Caddesi, günden güne sıradan, talep görmeyen bir cadde hüviyetine bürünüyor. Esnafının neredeyse yüzde doksanının perişan olduğu, ara sokaklarında Iraklı ve Suriyeli sığınmacıların semti haline gelen Çiftlik'in durumu Samsunlu vatandaşların ortak şikayeti haline geldi.

iftlik-4.jpg

Otopark sorununun yanı sıra asayiş olaylarının da yaşandığı ve son olarak üç gün önce silahlı yaralama vakasıyla gündeme gelen caddede hem esnafların hem de vatandaşların memnuniyetsizliği artık had safhaya ulaştı. Çiftlik'in eski güzel ve canlı günlerine dönmesini isteyen Samsun halkı, bu konuda yetkililerden çalışma bekliyor. 

iftlik-1.jpg

ÇÖZÜM BEKLENİYOR
Cadde esnafı işlerin eskisi gibi olmadığını belirterek ekonomik problemlerden dem vururken vatandaşlar ise Çiftlik'te eskisi gibi rahat yürüyemediklerini belirtip caddenin eski şaşaalı günlerini özlediklerini ifade etti. İsmini vermek istemeyen bir dükkan sahibi, muhabirimize yaptığı açıklamada, "Caddenin hali herkesin malumu. Eskiden şehrin en işlek caddesiyken şimdi geldiği nokta ortada. İşlerimiz durgun, insanlar artık yürümek ve alışveriş yapmak için Çiftlik'i tercih etmiyor. Hem esnaf hem de bir Samsunlu vatandaş olarak üzülüyorum. Cadde zaten gözden düşmüş haldeyken bir de üzerine asayiş olayları derken maalesef koca bir tarih gözlerimizin önünde değersizleşiyor. Yetkililerden caddeyi iyileştirmek için hamleler bekliyoruz" dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum