CEZAYI AZ BULDU

CEZAYI AZ BULDU
SAMSUN'da küfür etme nedeniyle çıkan kavgada 48 yaşındaki Namık Yüksel'e tokat ve yumruk atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Mahmut Keskin, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cezayı az bulan Yüksel'in eşi ve yakınları, "Adalet istiyoruz, ceza çok az" dedi.

Olay, 6 ay önce İlkadım İlçesi Cedit Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Namık Yüksel, arkadaşı 30 yaşındaki F.K. ve Mahmut Keskin ile birlikte bir gazinoda alkol alıp, eğlendi. Daha sonra S.A.'nın ticari taksisine binerek evlerine gitmek üzere Cedit Mahallesi'ne geldi. Burada Mahmut Keskin ile Namık Yüksel arasında küfürleşme meselesinden tartışma başladı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi sonucu iddiaya göre Mahmut Keskin, Namık Yüksel'e tokat ve yumruk attı. Dengesini kaybeden Yüksel yere düşerken başını duvara çarptı. Kendinden geçen Yüksel, gelen sağlık ekipleri tarafından Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın şüphelisi ise polis tarafından yakalanıp çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan sanık Mahmut Keskin, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede tanık olarak dinlenen ticari taksi sürücüsü S.A., "Olay günü Mahmut, Namık ve F.K. isimli şahıslar arabama bindiler ve aşırı sarhoştular. Eve gitmeye karar verdiler. Olay yerine geldiğimizde Mahmut ölen şahsı taksiden indirmeye çalışıyordu. Rahmetli Mahmut'a küfür etmeye başladı. Bunun üzerine Mahmut, taksiden indirdiği Namık'a bir tokat attı. O da yere düştü. Olayın ardından Mahmut taksime bindi ve ayrıldık. F.K. isimli şahısta öleni eve götürmek için orada kaldı" dedi. 

ADLİ TIP RAPORU: KALP KRİZİ 

Daha sonra söz alan Namık Yüksel'in eşi Birsen Yüksel, "Diğer duruşmalarda eşimi alkolik gibi anlattılar. Bu durum içime dert oldu. Benim eşim alkolik değil. Ayda bir veya iki kez içerdi" diye konuştu. Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre Namık Yüksel'in ölümünde darp sonucu oluşan ve yere düşmeden kaynaklanan yaralanmadan kaynaklanmadığı, olay sırasında kalp krizi geçirdiği için öldüğü yönünde gelen raporu okuyup tutuklu sanığa son sözünü sordu. Mahmut Keskin, "Üzgünüm, pişmanım. Kimsenin kalbini kıran birisi değilim" dedi. 

İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı ölüme neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kararın açıklanmasının ardından 5 yıllık cezayı az bulan Yüksel'in eşi Birsen Yüksel ile diğer yakınları sinir krizi geçirip "Adalet istiyoruz. Bu ceza çok az" diyerek bağırdı. Polis aileyi sakinletrirerek adliye dışına çıkarttı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.