Çarşamba'da teröre tepki

Çarşamba'da teröre tepki
Çarşambaspor taraftarlar derneğinin yapmış olduğu organizasyonda terör olaylarına tepki göstermek için 'Bayrak Yürüyüşü' ile tepki gösterdi.

carsamba-yuruyus-(2).jpgcarsamba-yuruyus-(3).jpg

Çarşamba ilçesinde Çarşambaspor Taraftarlar Derneği organizasyonuyla çok sayıda vatandaş akşam saatlerinde Türk bayrakları açarak Zübeyde Hanım Meydanı'nda toplandı. Terör olaylarını protesto etmek için Çarşamba Halkı açtıkları Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türk'üm diye', 'Vatan sana canım feda' şeklinde sloganlar atıp, zaman zaman marşlar söyleyerek, PKK terör örgütüne tepkilerini dile getirdi.
Zübeyde Hanım Meydanı’ndan toplanan vatandaşlar buradan ilk önce, güzergâh üzerinde bulunan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelerek polislere selam verdi, grup daha sonra Çarşamba Tarihi Köprü üzerinden yürüyerek İlçe Jandarma Karakolu önünde sevgi gösterisinde bulundu, İlçe Jandarma karakolu önünde İstiklal Marşı okundu. Bu sırada Karakolun bahçesinde selam duran jandarmayı gören bazı vatandaşlar duygularına hakim olamadı. Grup, Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde şehitler için bir dakika saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.
Atatürk anıtı önünde Çarşambaspor Taraftarlar Derneği Onursal Başkanı Uğur Çapkın basın açıklamasın bulundu. Çapkın yaptığı basın açıklamasında ise şunları şöyledi’’Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun dört bir köşesinde, şehitliklerde yatan kahraman şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden polislerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış buluyoruz. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Türk Vatanının kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Milletinin Bayrağının şanını canından üstün tutan şehitlerimiz ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız. Evladını vatana adamış aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde, naşı toprakta kaldı zannetme! Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naşı cennet bahçesindedir. Kahraman Şehitlerimizin emaneti olan Bayrak ve Vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz Şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim! Manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler; Hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız. Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
Bayrak yürüyüşüne Çarşamba MHP İlçe Başkanı Süleyman Akdemir, yönetim kurulu üyeleri, Çarşamba Ülkü ocakları Başkanı Alparslan Güreş, Çarşamba MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Semra Demirsoy ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.EMİN İNAN

carsamba-yuruyus-(5).jpgcarsamba-yuruyus-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.