ÇANAKKALE’YE ANLAMLI GEZİ

ÇANAKKALE’YE ANLAMLI GEZİ
Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu ve Yönetiminin aldığı karar gereği Borsa Yönetimi ve üyelerine yönelik Çanakkale Zaferinin 100.Yıl dolayısı ile Çanakkale’ye bir gezi düzenlendi.

Hafta sonu düzenlenen gezi hakkında Bafra’ya dönüşte bir açıklama yapan Başkan Kibaroğlu,’’Çanakkale  Zaferinin 100.yıl dönümü dolayısı ile borsa olarak aldığımız karar gereği bir Çanakkale gezisi düzenledik. Bu gezideki asıl amacımız bu vatan topraklarını bizlere kanları ve canları ile emanet eden şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek içindir.

 

 

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır.

 

Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale zaferinin 100,yıl dönümünü en içten dileklerimiz ile kutluyor, bizlere bu büyük ve şanlı zaferin gururunu yaşatan, başta baş komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz ve kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

 

Çanakkale programımız ilk gün sabah şehir turu, Truva Atı, Çanakkale evi, Askeri müze, Nusret mayın gemisi,Aynalı çarşı, Seramik müzesi, Dardanos ve Turgut reis bataryaları ziyaretleri ardından Çanakkale Kolin hotel’de konaklama yapıldı. 2.gün ise Feribot ile Avrupa yakasına geçiş yapılıp, Şehitlik gezisinin ardından Güney ve Kuzey Cephesi , Seyit Onbaşı Anıtı , Şahindere Hastane şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı ziyaret edildi.

Ayrıca Anzak koyu, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı gezilip Bursa üzerinden Bafra’ya geri dönülmüştür. Bafra Ticaret Borsası olarak bu tür anlamlı , manevi etkinliklerimiz belli zamanlarda devam edecektir.’’dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.