"BİZİ BAŞHEKİM YAKTI!"

"BİZİ BAŞHEKİM YAKTI!"
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi eski Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk'a Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Gökhan Çağlayan "Vicdanınız rahat mı? Sizde Allah korkusu yok mu" diye seslendi.

 

İŞÇİMİZ EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR
Şube Başkanı Çağlayan, "Mübarek Ramazan günlerinde Bayrama sayılı günler kala 450'den fazla işçimiz evlerine ekmek götüremeyecek duruma gelmiştir. Maaşları hâlâ ödenmemiştir. Elektrikleri kesilen, banka borçları dolayısıyla ihtarname gelen, faiz ödemek durumunda kalan işçilerimiz mağdur, bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

OYALAMAYIN MAAŞLARI YATIRIN
OMÜ Tıp Fakültesi önünde mağdur taşeron işçileriyle birlikte eylem yaparak basın açıklaması yapan Çağlayan, "Devletin torba yasa, kanun ve yönetmeliklerle taşeron çalışanlara güzel haklar verdiği bu dönemlerde maaşların yatmamasını konuşmak komiktir. Bu maaşlar yatacak mı ya da ne zaman yatacak? Artık oyalamayın. Bu sorunu çözün" şeklinde konuştu.

SİZDE ALLAH KORKUSU YOK MU?
Bursa'da faaliyet gösteren ve OMÜ'de ihaleyi alan ONAT Şirketi'nde taşeron sağlık çalışanlarının maaşlarının ödenmemesiyle ilgili eski Başhekim Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk'u suçlayan Çağlayan, "Bu şirket geçen sene de hastanemizde ihale almış ve maaşları geç yatırmıştır. Selçuk'a bu şikayetimizi bildirdik. Ancak 6 aydır hiçbir şey yapmadı. Selçuk'a ve ONAT Şirketine soruyoruz. Siizin vicdanınız rahat mı? Sizde Allah korkusu yok mu? Sizler 5 yıldızlı otellerde tatil yaparken, benim taşeron işçi kardeşlerime haciz geliyor" tepkisini gösterdi.
 

 

Ağzımıza bile almaktan utandığımız Orta Çağ zihniyetinin devamı olan çalışanların kanını emerek nemalanan taşeron belasından artık kurtulmak istiyoruz. Buradan mecliste bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; Sizleri, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutmaya, taşerona kadro vaadinizi yerine getirmeye davet ediyoruz. Taşeron çalışanlar ve sendikalar olarak bizler bu vaatlerinizin takipçisi olarak sizlere sürekli hatırlatacağız. Ağzımıza bile almaktan utandığımız Orta Çağ zihniyetinin devamı olan çalışanların kanını emerek nemalanan taşeron belasından artık kurtulmak istiyoruz. Buradan mecliste bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; Sizleri, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutmaya, taşerona kadro vaadinizi yerine getirmeye davet ediyoruz. Taşeron çalışanlar ve sendikalar olarak bizler bu vaatlerinizin takipçisi olarak sizlere sürekli hatırlatacağız. Burada toplanarak basın açıklaması yapmalarının en önemli sebebinin maaşlarının ödenmemesi olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Mübarek Ramazan günlerinde bayrama sayılı günler kala 450'den fazla işçimiz evlerine ekmek götüremeyecek duruma gelmişlerdir. Elektrikleri kesilen, banka borçları dolayısıyla ihtarname gelen, zaten düşük ücretlerle geçinmeye çalışırken faiz ödemek durumunda kalan fedakar sağlık çalışanlarımıza bu yapılanlar reva değildir. Burada enteresan bir durum var. Devletin torba yasa, kanun ve yönetmeliklerle taşeron çalışanlara güzel haklar verdiği bu dönemlerde hala maaşların yatmamasını konuşmak komiktir. Bu maaşlar yatacak mı ya da ne zaman yatacak? Artık oyalamayın. Bu sorunu çözün. Biz sendika olarak 6 aydır bu şirketin maaşları geç yatırdığını ve buna çözüm bulunması gerektiğini söyledik. Bu Onat şirketi geçen sene de hastanemizde ihale almış ve o zaman da maaşlarımızı hep geç yatırmıştır. Bu sene şirkete iki kez ceza yazılmıştır. Maaşların 6 aydır gecikmeli yatmasıyla bu aşamaya gelineceği belli iken hiçbir çözüm üretmeyen hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk'a ve Onat şirketinin sahiplerine soruyoruz. Sizin vicdanınız rahat mı? Sizde Allah korkusu yok mu? Sizler 5 yıldızlı otellerde bayram tatili planları yaparken benim taşeron işçi kardeşlerimin haciz işlemleri yapılıyor. Onat  şirketi ceza yeme pahasına maaşları yatırmamasına rağmen kalıcı önlemler almayan bu mağduriyetin oluşmasına sebep olan hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk 6 aydır hiçbir şey yapmazken, yeni göreve gelmesine rağmen bir anda kucağında bulduğu bu sorunu çözmek için samimi çaba gösteren, derdimizle dertlenen şirket ile ilgili resmi işlemleri ilk kez başlatan merkez müdürü ve hastane Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak hocamıza gönülden teşekkür ederiz." şeklinde 

"BU DURUMA GELMEMİZ UTANÇ VERİCİDİR"

Nitelikli sağlık hizmeti almak tüm hastaların hakkı olduğu gibi onlara sağlık hizmeti sunan, hangi işi yaparsa yapsın tüm sağlık çalışanlarının kadro güvencesi ve insanca yaşayabileceği bir maaşla çalışması doğal hakkı iken, maaşlarını alamayacak duruma getirilmeleri utanç vericidir. Ağzımıza bile almaktan utandığımız Orta Çağ zihniyetinin devamı olan çalışanların kanını emerek nemalanan taşeron belasından artık kurtulmak istiyoruz. Buradan mecliste bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; Sizeri, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutmaya, taşerona kadro vaadinizi yerine getirmeye davet ediyoruz. Taşeron çalışanlar ve sendikalar olarak bizler bu vaatlerinizin takipçisi olarak sizlere sürekli hatırlatacağız. Özellikle hastanemizde olduğu gibi taşeron şirket üzerinden çalışan Hemşire, Sağlık Teknisyenleri, Hasta Bakıcılar, Tıbbi Sekreterler, Temizlik Elemanları, Teknik Bakım Elemanları ve Güvenlik Görevlileri dahil tüm sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesi için siyasi partilerimize çağrıda bulunuyoruz. Biz çalışanların yüzlerini bile görmediğimiz, sırtımızdan geçinen kan emici şirketlerden bu sağlık çalışanlarını kadro vererek kurtarın.

"VİCDANINIZ RAHAT MI?"

Burada toplanarak basın açıklaması yapmalarının en önemli sebebinin maaşlarının ödenmemesi olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Mübarek Ramazan günlerinde bayrama sayılı günler kala 450'den fazla işçimiz evlerine ekmek götüremeyecek duruma gelmişlerdir. Elektrikleri kesilen, banka borçları dolayısıyla ihtarname gelen, zaten düşük ücretlerle geçinmeye çalışırken faiz ödemek durumunda kalan fedakar sağlık çalışanlarımıza bu yapılanlar reva değildir. Burada enteresan bir durum var. Devletin torba yasa, kanun ve yönetmeliklerle taşeron çalışanlara güzel haklar verdiği bu dönemlerde hala maaşların yatmamasını konuşmak komiktir. Bu maaşlar yatacak mı ya da ne zaman yatacak? Artık oyalamayın. Bu sorunu çözün. Biz sendika olarak 6 aydır bu şirketin maaşları geç yatırdığını ve buna çözüm bulunması gerektiğini söyledik. Bu Onat şirketi geçen sene de hastanemizde ihale almış ve o zaman da maaşlarımızı hep geç yatırmıştır. Bu sene şirkete iki kez ceza yazılmıştır. Maaşların 6 aydır gecikmeli yatmasıyla bu aşamaya gelineceği belli iken hiçbir çözüm üretmeyen hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk'a ve Onat şirketinin sahiplerine soruyoruz. Sizin vicdanınız rahat mı? Sizde Allah korkusu yok mu? Sizler 5 yıldızlı otellerde bayram tatili planları yaparken benim taşeron işçi kardeşlerimin haciz işlemleri yapılıyor. Onat  şirketi ceza yeme pahasına maaşları yatırmamasına rağmen kalıcı önlemler almayan bu mağduriyetin oluşmasına sebep olan hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk 6 aydır hiçbir şey yapmazken, yeni göreve gelmesine rağmen bir anda kucağında bulduğu bu sorunu çözmek için samimi çaba gösteren, derdimizle dertlenen şirket ile ilgili resmi işlemleri ilk kez başlatan merkez müdürü ve hastane Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak hocamıza gönülden teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum