Atakum’da örnek etkinlik

Atakum’da örnek etkinlik
Engelliler Haftası kapsamında Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve özel çocukların unutulmaz bir gün yaşadığı etkinlikte konuşan Başkan Taşçı...

“Özel çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, geleceğe hazırlayacak ve yarınlarına umutla bakmalarını sağlayacak ne varsa yapmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

 

Engelliler Haftası kapsamında Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Yalı Kafe’de gerçekleştirilen etkinlik öncesi, farklı dernek ve eğitim merkezinden gelen onlarca öğrenci üstü açık otobüs ile ilçe turu attı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında ilk olarak fidan dikimi gerçekleştirildi. Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi Bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikiminde fidanlar, özel çocukların da yardımıyla toprakla buluşturuldu.

COŞKULU EĞLENCE
Fidan dikiminin ardından Yalı Kafe’de gerçekleştirilen etkinliğe Samsun’daki özel eğitim kurumları yoğun ilgi gösterdi. Özel çocukların semazen ve halk oyunları gösterileri davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Çalan türküler eşliğinde doyasıya eğlenen ve sürekli oynayan çocuklara Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan da eşlik edince ortaya renkli görüntüler çıktı. 

‘MÜCADELEMİZ SİZİN İÇİN’
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı yaptığı konuşmada engellilerin hayatını kolaylaştırmayı kendilerine öncelik edindiklerini ifade ederek, “Özel çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, geleceğe hazırlayacak ve yarınlarına umutla bakmalarını sağlayacak ne varsa yapmak için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda Engelliler Haftası çerçevesinde güzel bir birliktelik sağlanması adına bu etkinlik düzenlendi. Katılım sağlayan tüm engellilerimize, ailelerine, eğitim aldıkları okulların yönetici ve eğitmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘SİZİN SÖZCÜNÜZ OLACAĞIM’
Kendisinin de engelli kardeşi olduğunu AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, “Benim de kardeşim ağır engelli. Bu nedenle engellilerimizin de ailelerinin de ne yaşadığını çok iyi biliyorum. Bu anlamda bir engelli kardeşi olarak size söz veriyorum ki, mecliste sizlerin sözcüsü olacağım. Yapılması gereken ne varsa, öncülüğünü ben yapacağım” dedi.

Samsun Down Sendromlular Derneği, Atakum Eğitim ve Uygulama Okulu, Altınkum Eğitim ve Uygulama Okulu, Zafer İş – Eğitim ve Uygulama Okulu, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin de katıldığı etkinlikte konuşan Varyant Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özlem Temiz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı’ya teşekkür etti. Özlem Temiz, “Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, engelli dostu bir belediyecilik ortaya koyarak ve her zaman bize destek olarak takdirimizi kazandı. Aynı şekilde Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezinin gönüllü yöneticisi olan eşi Fatma Taşçı da aynı şekilde engellilerimizin manevi annesi olmuştur. Tüm eğitim kurumları ve derneklerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan ile diğer davetliler daha sonra özel çocuklarla birlikte kutlama pastasını kesti. Özel çocukların yakın ilgi gösterdiği Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, gelen talepler üzerine etkinliğe katılan tüm özel çocuklarla hatıra fotoğrafı çekindi. Başkan Taşçı, etkinliğin son kısımlarında kendisiyle karşılıklı oynamak isteyen çocuğu da kırmayarak Ankara oyun havaları eşliğinde özel çocuğa eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.