"ASKERE AL BİZİ KOMUTAN!"

"ASKERE AL BİZİ KOMUTAN!"
Samsun'da Atatürk Heykeli önünde bir araya gelen grup sloganlar eşliğinde Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Şubesi Başkanlığı İlkadım şubesine giderek buraya gönüllü askerlik için başvuru dilekçesi bıraktılar.

Başvuruya bayanlar tarafından da yoğun ilgi gösterildi. Yürüyüşteki kadınlar TSK'dan 'Bayan Ordusu' isteğinde bulundu. Şube önünde 'Askere al bizi komutan' sloganı atıldı.

"KAFEDE OTURMA ŞEHİDİNE SAHİP ÇIK"

Atatürk Heykeli önünde bir araya gelen grup burada Şehitlerimizin ruhuna Fatiha okuduktan sonra büyük Türk Bayrağı dalgalandırdılar. Türkçü gençler ellerindeki bayraklarla ve 'Kafede oturma şehidine sahip çık', 'Kahrolsun komünistler', 'Vatan sana canım feda' gibi sloganlar eşliğinde Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Şubesi Başkanlığı İlkadım şubesine geldiler. İstiklâl Marşı'nın ardından basın açıklamasına geçildi. Grup adına basın açıklaması yapan Ötüken Dergisi Samsun Temsilciliği Başkan Yardımcısı Ali Kağan Yazıcı, "6 Eylül günü Türk soyu acı bir olayla sarsıldı. Dağlıca'da meydana gelen kalleş saldırıyla 16 askerimiz şehit oldu. Kimilerinin yapmaktan kaçmak için para verdiği vatani görevini yapan bu askerlerimiz, en üst mertebeye ulaştılar. Belki paraları yoktu(!) belki vatan uğruna çarpışmayı şeref saydıkları için para vermemişlerdi. Kaçmamışlardı kutsal vazifeden. En küçüğü 1995 doğumlu olan kandaşlarımız kanlarının son damlasını Türk soyu için verdiler. Üstüne bir de Türk olmayanlarca hakarete uğradılar. Şerefli Türk gençleri olarak hayata gözlerini yuman askerlerimizin ruhları şad olsun. Biz buradayız ve paramız olmadığı çin değil, şerefli bir Türk genci olmayı seçtiğimiz için gönüllü askerlik için başvuracağız. Türk askeri hiçbir zaman şahadetten korkmamış, çadırda doğup çayırda şehit olmayı şeref saymıştır. Askerimizi, ailelerimizi vatan kavramından soyutlamaya çalışanlar, milletten koparmak isteyenler umduklarını bulamayacaklardır. Çünkü Atsız Ata'nın dediği gibi: Şehitlerden elli milyon bekçisi olan aşılmaz bir kayadır bu ebedi vatan!" şeklinde konuştu.

"AĞABEYİM YOKSA BEN VARIM"

Ağabeyinin şehit olduğunu söyleyen Özlem Gürgen isimli kadın, "Benim ağabeyim de vatan uğruna şehit oldu. Ağabeyim yoksa ben varım. Bizi de askere alsınlar. Ben iki çocuğumu bırakıp askere gitmeye hazırım. Askere alsınlar vur emri almadan vurmaya da hazırım. Yeter ki bu hainlerden kurtulalım Türk Milleti kimseye boyun eğmez." dedi. 

Grup, askerliğe başvuru için dilekçelerini teslim ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.