ANNENİN FERYADI

ANNENİN FERYADI
SAMSUN'daki geçen yıl 4 Temmuz'da yaşanan sel faciasında, boşandığı eşi 43 yaşındaki Kenan Yazıcı ile çocukları...

15 yaşındaki Mücahit ve 10 yaşındaki Bedirhan Yazıcı'nın can verdiği kapıcı dairesine girmek için çırpınışı yürek burkan 34 yaşındaki Selma Baş, acısını hergün yüreğinde yaşıyor. Ordu'nun Çaybaşı İlçesi'ndeki çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken anne Baş, "O günden sonra nasıl yaşadığımı ben de bilmiyorum. Bir kızım kaldı hayatta. Ben ona o bana destek oluyor. Ne arayanımız, ne de soranımız var" dedi.
Samsun'da geçen yıl 4 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde Canik İlçesi'ndeki Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarındaki kapıcı dairesinde Kenan Yazıcı ve çocukları Mücahit ile Bedirhan Yazıcı hayatını kaybetti. Boşandığı eşiyle birlikte iki oğlunu selde kaybeden Selma Baş, yüreğindeki yangının sönmediğini belirterek, her gün aynı acıyı yaşadığını söyledi. 15 yaşındaki kızı Rabia Yazıcı ile birlikte Ordu'nun Çaybaşı İlçesi'ndeki çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken Selma Baş, "O günden sonra nasıl yaşadığımı bende bilmiyorum. Bir kızım kaldı hayatta. Ben ona o bana destek oluyor. Ne arayanımız, ne de soranımız var. Hiçbir yerden hiç kimseden destek almadım. İsterdim ki yetkililer, arasın başsağlığı dilesin. Manevi de olsa destek versinler, ama yok" diye konuştu.
Yaşanan sel ve can kayıplarında kusuru olanların hatalarını örtbas etmeye çalıştığını öne süren Selma Baş, "Bazı şeylerin anlaşılması için illa can kaybı mı olmalı. Can kayıplarından sonra bir çok şeyi düzelttiler. Hatalı olanlar hatalarını örtbas etmeye çalıştılar. Sadece merak ediyorum, akşam olduğunda kafalarını yastığa koyduklarında vicdanları rahat mı?" diye sordu.
BAKAN KILIÇ'TAN YARDIM BEKLİYOR
Spor lisesinde okuyan kızı Rabia Yazıcı ile birlikte kalan Selma Baş, kızına babasından sadece yetim maaşı kaldığını, bununla da kiralarını karşılamaya çalıştıklarını anlattı. Bu paranın yeterli olmadığını, psikolojisinin bozuk olması nedeniyle de çalışamadığını kaydeden Selma Baş şunları söyledi:
"Yardım için müracaatta bulunduğum yerlerden bir sonuç alamadım. Selzedelere belediye kira bedeli almadan bir yıllık oturma izni verdi. Onların içinde bir eve iki üç maaş giren insanlar da vardı. Üstelik can kayıpları yoktu. Sadece maddi zaraları vardı. O kişiler faydalandı, ben faydalanamadım. Bilmiyorum ama kendilerine göre ne sebep vardı ama biz bunların hiç birinden yararlanamadık. Nereye müracaat edeceğimi de bilmiyorum yoruldum artık. Spor Bakanımıza seslenmek istiyorum. Kızım spor lisesinde okuyor ve 'sporcu olacağım' diyor. Branşı güreş. Kızımın daha iyi şartlarda okuyabilmesi için yardım bekliyoruz."DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.