Yalnızlık artık eskisi kadar ağır değil

Yalnızlık artık eskisi kadar ağır değil
Samsun’da yaşayan ve kedisi Fıstık’tan başka kimsesi olmayan 81 yaşındaki Sevim Durak yalnızlığını SBB ile unuttu. Evde temizlik desteği alan Durak duyduğu mutluluğu gözyaşları ve dualarla dile getirerek “Yalnızlık artık eskisi kadar ağır değil” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı bireylere yönelik sunduğu evde temizlik, kişisel bakım ve sıcak yemek hizmeti sosyal belediyeciliğin en güzel yönlerini yansıtıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetlerinden yararlanan isimlerden biri de 81 yaşındaki Sevim Durak. Hiç çocuğu olmayan ve eşini ise 3 yıl önce kaybeden Sevim Durak’ın en yakın dostu ise kedisi Fıstık. Eşini kaybettikten sonra günlerinin çoğunu yalnız geçiren Durak artık yalnız değil. Çünkü onun kapısını düzenli çalan misafirleri var. Büyükşehir Belediyesi ekipleri belirli periyotlarda Sevim Durak’ı ziyaret ediyor, evini temizliyor. Yine onu evinden alarak Yaşlılara Yönelik Aktif Yaşam Merkezi’nde misafir eden Büyükşehir Belediyesi, tansiyon şeker ölçümü gibi sağlık hizmetinin yanında etkinliklerle de güzel vakit geçirmesini sağlıyor.

img-894-1.jpeg

Duyduğu memnuniyeti anlatan 81 yaşındaki Sevim Durak, “Yaşlılık, yalnızlık zor. Tek yoldaşım kedim Fıstık. Yalnızlığımın en büyük ilacı oyken bir de artık Büyükşehir Belediyesi var. Büyükşehir Belediyesi’nden Allah bin kere razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. Onlar kapımı çaldığında arka hissediyorum, sahiplenilme hissediyorum. Ziyaretleri beni çok mutlu ediyor” dedi. Dünyanın güzelliklerini bile Büyükşehir ile görmeye başladım diyen Durak, “Sadece temizliğimi de yapmıyorlar. Ben Samsun’da doğup büyüdüm ama 81 yaşına kadar bir yer görmedim. Bizi Şahinkaya Kanyonu’na götürdüler, Kuş Cennetine götürdüler, daha bir sürü yerleri gezdirip gösterdiler bize. Dünyanın güzelliklerini gördüm sayelerinde. Ne kadar teşekkür etsem az” ifadelerini kullandı.

img-894-2.jpeg

Sosyal belediyecilikte örnek çalışmalar
Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi kentin yaşlı çınarlarının her anında yanında olmaya devam ediyor. Şehrin çınarlarına evde temizlik, kişisel bakım, refakat, çamaşır yıkama, sıcak yemek gibi hizmetler sunuyor. Büyükşehir yaşlı bireylerin sosyalleşmelerine olanak sunacak projelere de önem vererek çeşitli etkinlik ve gezilerde onları bir araya getiriyor. Yaşlılara Yönelik Aktif Yaşam Merkezi de bu noktada önemli bir rol oynuyor. Merkezde tansiyon ve şeker ölçümleri yapılan sağlıklı yaş alma noktasında bilgilendirilen yaşlı bireyler atölye çalışmaları ile de keyifli zaman geçiriyor. Her yıl binlerce kişi bu hizmetlerden yararlanarak hem yaşam kalitesini yükseltiyor, hem de Büyükşehir ile yalnızlığını unutuyor. Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar ise ALO 153 Çözüm Merkezi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

img-894-6.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.